502
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνέντευξή του στο Mega | .

Ανδρουλάκης: «Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 21:47
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνέντευξή του στο Mega
|.

Ανδρουλάκης: «Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 21:47

Στις κινήσεις του την επόμενη ημέρα, εντός του κόμματος αλλά και μετά τις βουλευτικές εκλογές, αν εκλεγεί την προσεχή Κυριακή στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξή του την Τρίτη στο Mega, επισήμανε καταρχάς ότι συμφωνεί με τη θέση του αντιπάλου του, Γιώργου Παπανδρέου, για τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην γίνει, πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που μας τίμησαν. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας, είναι λάθος να μην κάνουμε εκλογές».

Εξέφρασε την επιθυμία «ο επόμενος πρόεδρος να έχει μια καθαρή και ισχυρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας της παράταξης». Συνομίλησε δε με όλους τους αντιπάλους του και τους ζήτησε να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή.

Για την στήριξη από τον Ανδρέα Λοβέρδο είπε πως «οι πολίτες απέδειξαν από την πρώτη Κυριακή τις απόψεις τους. Δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε όλοι. Η παράταξή μας είναι πληγωμένη, δε θα ακολουθήσω δρόμο έντασης. Θέλω μια ειρηνική νίκη. Θα είναι μια νίκη της παράταξης, νίκη προοπτικής. Να κοιτάξουμε μπροστά, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες».

«Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, όχι μόνο όμως. Είναι θέμα πολιτικού ήθους και προγράμματος για την πατρίδα. Ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Ανανέωση είναι η δημόσια συμπεριφορά. Οι πολιτικοί διαπαιδαγωγούν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους», τόνισε στη συνέχεια.

Όπως είπε, «χώρο έχουν στην παράταξη όσοι έχουν προσφέρει στο παρελθόν και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό. Τα στελέχη που έφυγαν για λόγους καρέκλας, αξιακά, δεν μπορούμε να τους δεχτούμε πίσω».

Στο όνομα του νέου κόμματος θα υπάρχει και το «ΠΑΣΟΚ». «Μπορούμε και το όνομά μας να έχουμε και το σύμβολό μας να έχουμε. Έχω μια πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα. Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και ο ήλιος θα υπάρχει και συμπαράταξη θα είμαστε. Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Ανδρουλάκης ρωτήθηκε και για το ποιος θα τον εκπροσωπεί στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής του καθώς είναι ευρωβουλευτής και όχι βουλευτής. Απάντησε ότι υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί όπως συνέβη σε άλλα κόμματα (αυτό συνέβη με την εκλογή του κ. Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού το 2008). Πρόσθεσε ότι θα εισηγηθεί στην ΚΟ του κόμματος να αποφασίσει μαζί του για το πρόσωπο που θα τον εκπροσωπεί.

Σε ερώτημα για το ποσοστό του κόμματος στις επόμενες εκλογές και πού τοποθετεί τον πήχη, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι, αν τα πράγματα πάνε σωστά, με ενωτική ηγεσία, «είμαι σίγουρος ότι θα πάμε σε μεγάλο διψήφιο ποσοστό, που θα μας φέρει πρωταγωνιστές έναντι της Νέας Δημοκρατίας». Ερωτώμενος για το τι θα πράξει σε περίπτωση που το ποσοστό θα είναι κρίσιμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο υποψήφιος για την προεδρία είπε ότι «αν είναι μεγάλο το ποσοστό θα κάνουμε προγραμματικές συμφωνίες. Δεν θα συζητήσω τίποτα με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν υπάρξει ετυμηγορία του λαού».

Για τον εμβολιασμό και την υποχρεωτικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας σε δημόσιους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...