704
| In Time News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Ημουν κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2022, 19:58
|In Time News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Ημουν κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2022, 19:58

«Υπό τη σκιά των συγκλονιστικών αποκαλύψεων των τελευταίων εβδομάδων» έλαβε χώρα η κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την Πέμπτη όπως δήλωσε κατά την ομιλία του σε αυτή ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών και τη «θεσμική κρίση» που βαραίνει την κυβέρνηση εξαιτίας της.

«Η ενημέρωση από την ειδική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι ήμουν στόχος ενός κατασκοπευτικού λογισμικού κόστους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ο πρώτος μεταξύ εκατοντάδων συναδέλφων μου, ήταν ένας κεραυνός. Αλλά όλα αυτά πήραν μία νέα τροπή, όταν πληροφορήθηκα ότι την πιο κρίσιμη περίοδο για την παράταξή μας, με παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μου», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το Predator αλλά και «η αντισυνταγματική παρακολούθηση» του από την ΕΥΠ, «δεν είναι μόνο ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ευθύνες του Πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τις παρακολουθήσεις δεν κρύβονται. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Είστε ο Πρωθυπουργός που καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς υποψηφίους. Είστε ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που δύο της υπουργοί της παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Είστε ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης, που βάφτισε “νόμιμο λάθος” την παραβίαση του Συντάγματος και μάλιστα με καλεί να γίνω συνένοχος». «Ουδέποτε –και θέλω να το πω γιατί ακόμα είναι ένα fake news της προπαγάνδας της ΝΔ– υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια υπεύθυνη δημόσια Αρχή. Σταματήστε λοιπόν τα ψέματα!», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος εκ νέου στον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αποκαλύψει τον λόγο της παρακολούθησής του, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τις υποκλοπές, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την Παρασκευή. «Αύριο οφείλετε να πείτε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό», ανέφερε, διατυπώνοντας, παράλληλα, τα ακόλουθα ερωτήματα:

«Είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια οι πρωτοβουλίες μου εκείνης της περιόδου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, ή η δημιουργία του rescEU και την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που έσωσε πέρσι το καλοκαίρι την Εύβοια από ολοκληρωτική καταστροφή; Πως θα αποτρέπατε μία νόμιμη ενέργεια όπως είπατε; Θα παραβιάζατε το νόμο και θα θέτατε την εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο; Κι αν ήμουν κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ως ευρωβουλευτής, δεν είμαι ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος ως πρόεδρος του τρίτου κόμματος της χώρας; Οι έλληνες πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν».

Αναφορικά με την προτεινόμενη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή μίλησε για Εξεταστική Επιτροπή ώστε να διερευνηθούν συγκεκριμένες υποθέσεων με τεκμηριωμένα στοιχεία,όπως είναι η δική μας υπόθεση που αφορά την κυβέρνηση της εποχής της Νέας Δημοκρατίας ή του ΚΚΕ που αφορά και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την εποχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εμείς θέλουμε μία Εξεταστική Επιτροπή που θα ελέγξει τεκμηριωμένες υποθέσεις όχι μια Εξεταστική Επιτροπή που μέσα από τη χρονική επέκταση να μη βρεθεί τίποτα και να χαθούν όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα σε μία προσπάθεια συγκάλυψης».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στις «πραγματικές νομοθετικές τομές» που προτείνει η Χαριλάου Τρικούπη σε σχέση με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την υπηρεσία πληροφοριών και τον τρόπο δράσης της, μεταξύ των οποίων η κατάργηση της διάταξης περί υπαγωγής της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, η ενδυνάμωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου της μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η θεσμική θωράκιση της ΑΔΑΕ, κ.α..

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Μέχρι προχθές για τον ΣΥΡΙΖΑ ήμουν ο πρόθυμος εταίρος του κ. Μητσοτάκη. Τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας που αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο βασικός στόχος αυτού του παρακρατικού μηχανισμού ήμασταν εγώ και η παράταξή μας. Και πάλι αυταπάτες;». «Καταγγέλλουμε όποιον τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο είτε είναι η Νέα Δημοκρατία», διαβεβαίωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του, και αφότου τόνισε ότι «πριν τη διεξαγωγή των επόμενων εθνικών εκλογών ο ελληνικός λαός χωρίς εμπόδια να έχει μάθει την αλήθεια, ώστε να αποφασίσει με αντικειμενικά κριτήρια ποια κυβέρνηση αξίζει σε αυτόν και τα παιδιά του», ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε «σίγουρος ότι αυτή η προσπάθεια που έγινε εις βάρος της δημοκρατικής παράταξης θα δώσει δύναμη ανατροπής όλων αυτών που απεργάζονται αυτά τα σκοτεινά σενάρια σε βάρος των θεσμών και της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...