429
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνέντευξή του στο Action24 | YouTube/ Evening Report

Ανδρουλάκης: «Ο Τσίπρας πήρε δαχτυλίδι – Εγώ αγωνίζομαι καθημερινά, δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 23:37
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνέντευξή του στο Action24
|YouTube/ Evening Report

Ανδρουλάκης: «Ο Τσίπρας πήρε δαχτυλίδι – Εγώ αγωνίζομαι καθημερινά, δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 23:37

Στις αιτιάσεις του Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν έχει σαφείς θέσεις, απάντησε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι τον ψηφίζουν χιλιάδες άνθρωποι και δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν τις απόψεις του.

Ως γνωστόν, ο κ. Ανδρουλάκης πρώτευσε στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, αγγίζοντας τις 100.000 ψήφους.

Οπως επεσήμανε την Τετάρτη στο Action24 στην εκπομπή του Γιώργου Πιέρρου «Briefing», «υπάρχει αλλαγή στο κλίμα το τελευταίο διάστημα και δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ γιατί είναι ισχυρό για την παράταξη».

Ακόμη, εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι το όνομα «ΠΑΣΟΚ» θα επανέλθει, καθώς όπως εξήγησε «τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης που δεν αλλάζουν όνομα πράττουν το σωστό».

Σε όσα τού καταλογίζει ο αντίπαλός του Γιώργος Παπανδρέου ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τις θέσεις του, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι «δεν γίνεται να με ψηφίζουν χιλιάδες άνθρωποι και μην ξέρουν τις θέσεις μου, εκτός αν είμαι μάγος».

Ερωτώμενος για το ότι πολλοί τον λένε «νέο Τσίπρα», ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε απλώς εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, ενώ ο ίδιος εξελέγη δύο φορές ευρωβουλευτής.

«Ο Τσίπρας πήρε δαχτυλίδι. Εγώ αγωνίζομαι καθημερινά, δεν μου χαρίστηκε τίποτα»είπε με νόημα.

Σχετικά με την πανδημία, είπε ότι στην Ελλάδα «δεν έγιναν τοπικές καμπάνιες για τον εμβολιασμό όπως στην Πορτογαλία. Δεν εφαρμόστηκε έγκαιρα το Covid pass, όπως στη Γαλλία, και υψηλό ποσοστό τηλεργασίας και αύξηση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, ειδικά στο Δημόσιο, σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφές με πολύ κόσμο». Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον άτολμο.

Ακαπνος πολλά χρόνια…

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Παπανδρέου, ότι είναι «άκαπνος», απάντησε με μια δόση χιούμορ: «Είμαι άκαπνος πολλά χρόνια. Εχω κόψει το τσιγάρο».

Εν συνεχεία όμως ήταν κατηγορηματικός «Δεν είμαι 40 χρόνια βουλευτής, 20 χρόνια υπουργός, είμαι “άκαπνος” σε θέσεις εξουσίας. Είναι τιμή αυτό για μένα».

Για τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο πρώην Πρωθυπουργός, ότι Μητσοτάκης και Τσίπρας θα κάνουν «πάρτι» στη Βουλή χωρίς τον αρχηγό του κόμματος στην ΚΟ, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Ο Μητσοτάκης κάνει πάρτι γιατί έχει αντίπαλο τον Τσίπρα. Το πάρτι τελειώνει την Κυριακή». Και επεσήμανε ότι από την επόμενη των εκλογών: «Θα πάμε σε ανανέωση προσώπων. Θα γίνουμε πρωταγωνιστές με πολιτική αυτονομία».

Στις άλλες αιχμές του κ. Παπανδρέου, ότι δεν γνωρίζει ο κόσμος τις θέσεις του, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναρωτήθηκε: «Δεν γίνεται να με ψηφίζουν χιλιάδες άνθρωποι και μην ξέρουν τις θέσεις μου. Εκτός αν είμαι μάγος», αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα απαντήσει σε χαρακτηρισμούς «Δεν χρησιμοποιώ βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους συντρόφους μου. Η παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...