689
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ | INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Ανδρουλάκης: «Να γίνουμε αξιόπιστος πόλος διακυβέρνησης»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 22:00
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
|INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Ανδρουλάκης: «Να γίνουμε αξιόπιστος πόλος διακυβέρνησης»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 22:00

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ για καλύτερες μέρες για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας το βράδυ της Παρασκευής τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, στο κλειστό γήπεδο του Tae kwon do στο Φάληρο, όπου η παρουσία του κόσμου «είναι συγκλονιστική» και ένα «καθαρό μήνυμα αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης», όπως ανέφερε.

Ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το «παρών» στην κορυφαία διαδικασία του Κινήματος «από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις τρίτες χώρες» καθώς και «τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο» για τη «συνολική τους προσφορά στην παράταξη». «Μεγάλη απούσα είναι η μεγάλη μας Φώφη. Θα είναι παρούσα στις καρδιές μας γιατί έδωσε μάχη για να μείνει όρθια η παράταξη στα δύσκολα χρόνια», συμπλήρωσε.

«Ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία»

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε πως η δημοκρατική παράταξη αναγεννιέται, λέγοντας, στη συνέχεια πως «τον Δεκέμβρη 270.000 δημοκρατικοί πολίτες υπέγραψαν την νέα αφετηρία. Στις 8 Μάη 180.000 μέλη έδωσαν εντολή για ένα νέο κόμμα. Είναι τώρα σειρά μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε και θέλουμε τιμώντας την ισχυρή εντολή που πήρα για ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να υπάρξει αναγέννηση με την κοινωνία στο προσκήνιο». Και η αναγέννηση της παράταξης, πρόσθεσε, πρέπει να ταυτιστεί με την αναγέννηση της Ελλάδας.

«Είμαστε περήφανοι για τις μεταρρυθμίσεις που έκαναν οι κυβερνήσεις μας αλλά τώρα έχουμε μία νέα φιλοδοξία. Να γίνουμε το πιο χρήσιμο κόμμα στον τόπο. Ενα κόμμα που έμαθε να εκσυγχρονίζεται. Πρέπει να μιλήσουμε με ευθύτητα για τα προβλήματα της νέας γενιάς, για τον πληθωρισμό, για την υγεία. Για αυτό μιλώ για μια νέα σχέση ειλικρίνειας που θα βασίζεται σε ένα νέο πολιτικό ήθος. Οι προκλήσεις εντάσσονται σε ένα νέο γεωπολιτικό περιβάλλον. Πλέον τελείωσε η μεταψυχροπολεμική περίοδος. Οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να προετοιμαστούμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σε μία άλλη αναφορά στη διεθνή συγκυρία, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως ο ελληνικός λαός, ο οποίος βίωσε τον Αττίλα, δεν μπορεί να δίνει κανένα δίκιο στους αναθεωρητές της Ιστορίας, είτε λέγονται Πούτιν, είτε Ερντογάν.

Για τις συνεργασίες

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Απάντησε, μάλιστα, στις εκκλήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί συγκρότησης προοδευτικού μετώπου: «Ο κ. Τσίπρας που μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με την ακροδεξιά μας καλεί τώρα να κάνουμε προοδευτικό μέτωπο. Μας ζητάει να είμαστε ξεκάθαροι. Σε αυτό το θέμα έχει ασθενή μνήμη. Ξέχασε ότι τον Γενάρη του 2015 έλεγε “πρώτη φορά αριστερά” και ξαφνικά έβγαλε ως μπάμπουσκα τον Πάνο Καμμένο. Εάν ψάχνει τέτοια μέτωπα προσφέρονται και άλλες λύσεις. Άλλωστε ποια η διαφορά του κ. Καμμένου με τον κ. Βελόπουλο; Μια κηραλοιφή δρόμος».

«Δεν θα στήσουμε κυβερνήσεις στο παρασκήνιο και αυτό ας το πάρει χαμπάρι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μιμηθούμε τον ακραίο οπορτουνισμό τους διχάζοντας τον ελληνικό λαό», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εξάλλου, «στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να μας εγκλωβίσουν στο δίλημμα: “με ποιο μεγάλο κόμμα θα συμπράξουμε”», όπως είπε. Δηλαδή «θέτουν ψευδοδιλλήματα, δήθεν για να μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ».

Ομως «η εποχή της αφαίμαξης της δημοκρατικής παράταξης έχει κλείσει. Και για όσους αναρωτιούνται, “δηλαδή προτιμάς τον Μητσοτάκη;” ή “θα ξανακάνεις πρωθυπουργό τον Τσίπρα;” τους ξεκαθαρίζουμε: Διεκδικούμε να γίνουμε ο αξιόπιστος πόλος διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία που δε θα θυμίζει σε τίποτα την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σας ζητώ, λοιπόν, να πάμε μαζί μπροστά, γιατί μαζί μπορούμε!», τόνισε.

«Είμαι 100% σίγουρος ότι το βράδυ των εκλογών η παράταξή μας θα είναι στην όχθη των νικητών και θα κοιτάμε στην όχθη των ηττημένων τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έχουν απωλέσει τη δύναμή τους. Πήραμε τα μαθήματα της οικονομικής κρίσης. Δεν θα πληγώσουμε τον ελληνικό λαό. Γινόμαστε κόμμα της προόδου, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», επεσήμανε ακόμη.

«Εχω πάρει μια ισχυρή εντολή για να αναγεννήσω τη δημοκρατική παράταξη. Δεν θα απογοητεύσω κανέναν. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα έχει μια νικηφόρα πορεία στο μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε», κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...