Ανδρουλάκης μετά τις δηλώσεις Μαρινάκη για Προανακριτική: «Γι’ αυτούς όλα είναι επικοινωνία»
Ανδρουλάκης μετά τις δηλώσεις Μαρινάκη για Προανακριτική: «Γι’ αυτούς όλα είναι επικοινωνία»
«Αν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους την Κυριακή τους ταρακούνησαν, δεν τους επιτρέπεται να παίζουν με τη νοημοσύνη εκατομμυρίων Ελλήνων που θέλουν αλήθεια, διαφάνεια και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αυτοί που ευθύνονται γι’ αυτήν την τραγωδία όπου έχασαν με άδικο και απάνθρωπο τρόπο τις ζωές τους 57 συνάνθρωποί μας. Οι δηλώσεις τους δείχνουν ότι γι’ αυτούς όλα είναι επικοινωνία και πολιτική διαχείριση»: αυτά τόνισε, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τα όσα ανακοίνωσε, νωρίτερα, από τη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης περί πρόθεσης της κυβέρνησης να συσταθεί Προανακριτική για τα Τέμπη εφόσον υπάρξει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Ανδρουλάκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του κατά τη συνάντηση που είχε με τους αγρότες της Κωπαΐδας στη Λιβαδειά, σχολίασε, όπως είπε, «τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι η κυβέρνηση θα συναινέσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εάν η Δικαιοσύνη διαβιβάσει στοιχεία για πολιτικό πρόσωπο, καθώς και στα συνειδητά ψεύδη του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ότι η Νέα Δημοκρατία απέρριψε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση Προανακριτικής στη βάση που πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί η εκτέλεση της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση δεν σχετίζεται με την τραγωδία στα Τέμπη».
Υπενθύμισε ότι πέρυσι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητούσε τη σύσταση Προανακριτικής αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία δεν το δεχόταν.
Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ως προς τα προβλήματα των αγροτών ότι «σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το εισόδημα των αγροτών μειώθηκε κατά 9,2% και σύμφωνα με τη Eurostat, η παραγωγή στην Ελλάδα έπεσε κατά 16%».
«Ο,τι προτείνουμε που δεν τους βολεύει, είτε αφορά τα χρέη των συνεταιρισμών είτε την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είτε την κακοδιαχείριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όλα βαπτίζονται από τη ΝΔ “λαϊκισμός”», πρόσθεσε. Επιπλέον έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την κάρτα του αγρότη ώστε να παίρνουν χωρίς ΕΦΚ από την αντλία το πετρέλαιο, που αναλογεί στην καλλιέργειά τους: «Με τους σημερινούς συντελεστές, αλλά από την αντλία. Και όχι να περιμένεις μετά πότε και πως θα λάβεις την επιστροφή του ΕΦΚ». «Τόσο δύσκολο είναι να γίνει η κάρτα του αγρότη; Μας απαντά ο Πρωθυπουργός ότι είμαστε λαϊκιστές. Είναι λαϊκισμός η κάρτα του αγρότη;», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το υψηλό ενεργειακό κόστος, ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε «γιατί δεν έδωσαν κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές και συνεταιρισμούς». «Ξέρετε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι ένας συνεταιρισμός με ψυγεία να έχει τη δική του ενέργεια ώστε να μην πληρώνει πολύ υψηλό τίμημα. Πήραν τον ενεργειακό χώρο και τον έκαναν δώρο στην εγχώρια ολιγαρχία», είπε.
«Θεαματική κυβίστηση της κυβέρνησης»
Για «θεαματική κυβίστηση της κυβέρνησης» έκανε από την πλευρά του λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος μίλησε και «για μια υποκρισία από την πλευρά της κατόπιν εορτής για την τραγωδία των Τεμπών».
Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Μάντζος προσέθεσε: «Αυτό που περιγράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει ήδη συμβεί μία φορά το Φθινόπωρο του 2023 και ήταν η ΝΔ που με τις ψήφους της τότε και τα χειροκροτήματα στον καταγγελλόμενο πρώην υπουργό Μεταφορών, τον κ. Καραμανλή, αρχειοθέτησε δικογραφία που είχε έρθει από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη Βουλή με κάθε λεπτομέρεια και τεκμηρίωση και με κάθε αναγκαίο νομικό ισχυρισμό και ζητούσε από τη Βουλή να κάνει το αυτονόητο: δηλαδή να διεξαγάγει προκαταρκτική εξέταση και να στείλει τον φάκελο στη Δικαιοσύνη ώστε να υπάρξει διερεύνηση του κατά πόσο η μη εμπρόθεσμη και προσήκουσα ολοκλήρωση της σύμβασης 717 για τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα- Θεσσαλονίκη είχε ευθύνες πολιτικών προσώπων».
Ο κ. Μάντζος τόνισε επίσης: «Καλώ αυτούς που μας κρίνουν να δουν το πόρισμα της ευρωπαίας εισαγγελέως και το αίτημα του ΠΑΣΟΚ. Είναι ταυτόσημα. Απέρριψαν την υποχρέωση της Βουλής να εξετάσει τη δικογραφία την ευρωπαϊκή με τις ψήφους τους και αρχειοθέτησαν την υπόθεση. Έσπευσαν δε, κάποιοι να πουν – και το άκουσα και από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε τηλεοπτική συνέντευξη –“μα δεν μιλάμε για τα Τέμπη αλλά για την 717”. Μα η ευρωπαία εισαγγελέας είπε ότι αν δεν είχαμε την καθυστέρηση στην 717 δεν θα είχαμε Τέμπη. Το ίδιο υπονόησε και η τριμελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
Γράψτε σχόλιο στο: Ανδρουλάκης μετά τις δηλώσεις Μαρινάκη για Προανακριτική: «Γι’ αυτούς όλα είναι επικοινωνία»
Παρακαλούμε, εισάγετε σχόλια μόνο σχετικά με το θέμα. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τους όρους χρήσης του protagon.gr δεν θα δημοσιεύονται.Το email σας δεν θα εμφανίζεται.