601
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανδρουλάκης: Διαφέρουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ έχει ενσωματώσει το μισό ΛΑΟΣ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2021, 11:03
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανδρουλάκης: Διαφέρουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ έχει ενσωματώσει το μισό ΛΑΟΣ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2021, 11:03

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την εκλογή του στην αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε να δώσει το στίγμα του κόμματος.

«Ελαβα ισχυρή εντολή να μεγαλώσω την παράταξη, να είναι πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη, με μία σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης. Η εποχή που το Κίνημα έπρεπε να απαντήσει “με ποιον θα πάει” τελειώνει ανεπιστρεπτί», σημείωσε μιλώντας στα «Νέα Σαββατοκύριακο» και στη Μυρτώ Λιαλιούτη, σε μια συνέντευξη που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ούτε σωσίβιο, ούτε δεκανίκι».

Από αυτό φαίνεται ότι ο νέος πρόεδρος προσπαθεί να σταματήσει τον ετεροκαθορισμό του Κινήματος Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ, δημοκρατική παράταξη κλπ), παίρνοντας αποστάσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα που βρίσκονται δεξιά του και αριστερά του, συχνά πιέζοντάς το ασφυκτικά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει:

«Είμαστε διαφορετικά κόμματα, με διαφορετικές ιδεολογίες και διαφορετικές προτεραιότητες. Δική μας προτεραιότητα είναι να κάνουμε προοδευτική αξιόπιστη αντιπολίτευση χωρίς να μετράμε το πολιτικό κόστος. Αυτό που έλεγα προεκλογικά και επαναλαμβάνω και σήμερα είναι ότι το κόμμα μας δεν θα γίνει ούτε σωσίβιο ούτε προσάρτημα κανενός».

Για τη ΝΔ και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέει:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια συντηρητική κυβέρνηση. Εχει ενσωματώσει το μισό ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη και μάλιστα διορίζοντάς το σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις, ενώ δεν χάνει ευκαιρία να κλείνει το μάτι σε ακροδεξιά ακροατήρια. Αυτός μάλιστα ήταν και ο λόγος που καθυστέρησε να λάβει έγκαιρα μέτρα την περίοδο της πανδημίας μετατρέποντας τον φόβο του πολιτικού κόστος σε κοινωνικό πρόβλημα. Στις τελευταίες εκλογές αρκετοί προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τη λύση του κ. Μητσοτάκη υπό τον φόβο της παραμονής του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Αλλά αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί γιατί τα προβλήματα δεν λύνονται και η χώρα μένει εγκλωβισμένη στη στασιμότητα. Στόχος μου είναι να σπάσω αυτόν τον φόβο και οι προοδευτικοί πολίτες να έχουν επιτέλους μία αξιόπιστη επιλογή, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη».

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης περιγράφει το πρόβλημα του υφιστάμενου δικομματισμού μέσα από την κριτική του για τη διαχείριση της πανδημίας, μιλώντας τόσο για τις αδυναμίες της κυβέρνησης όσο και για τα ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αβελτηρία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας την έχει κάνει να χάσει τον έλεγχο», λέει, για να συμπληρώσει: «Κάνει λιγότερα από όσα πρέπει και αυτά με μεγάλη καθυστέρηση. Οι εμβολιασμοί καθυστέρησαν. Οι έλεγχοι καταργήθηκαν στην πράξη. Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στις δημόσιες μεταφορές δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Δεν έκανε ποτέ μία ουσιαστική εκστρατεία ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο. Δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια υγεία όσο το επιβάλλουν οι συνθήκες. Ακόμα και σήμερα δεν έχει προωθήσει την τηλεργασία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα για να αποσυμφορηθούν οι χώροι εργασίας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οσο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και στους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, επιμένω από πέρυσι την άνοιξη. Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή δεν βοήθησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν λέει να κόψει τον ομφάλιο λώρο που τον συνδέει με τη δημαγωγία. Το σημερινό κλίμα διχασμού και όξυνσης υπονομεύει κάθε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσουν οι φωνές της επιστήμης και της λογικής. Αυτό λοιπόν που δεν μπορεί να κάνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση θα το κάνουμε εμείς. Οπως ενημέρωσα και χθες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκινάμε ως Κίνημα μία ενημερωτική εκστρατεία για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Οπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι αυξημένα, οι θάνατοι περιορίζονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πορτογαλία όπου υπάρχει κατά 19 μονάδες μεγαλύτερη κάλυψη και ενώ έχουν περισσότερα κρούσματα από εμάς, έχουν μόλις 15 θανάτους και 143 διασωληνωμένους κατά μέσο όρο έναντι 96 θανάτων και 700 διασωληνωμένων στη χώρα μας. Είναι λοιπόν εθνική ανάγκη να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε στην πρώτη γραμμή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...