715
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στο Ηράκλειο την Τρίτη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Image Online

Ανδρουλάκης: Είδαμε και αυτούς που το 2017 ήταν υποψήφιοι και μετά έγιναν οι γενίτσαροι του Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 11:18
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στο Ηράκλειο την Τρίτη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Image Online

Ανδρουλάκης: Είδαμε και αυτούς που το 2017 ήταν υποψήφιοι και μετά έγιναν οι γενίτσαροι του Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 11:18

«Η Κρήτη ήταν η ψυχή του ΠΑΣΟΚ και θα ξαναγίνει η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Από αυτόν εδώ τον τόπο, από το δημοκρατικό Ηράκλειο, θα ξεκινήσει η νέα πορεία για τη μεγάλη επιστροφή της παράταξής μας». Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε ο ευρωβουλευτής υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε μεγάλη συγκέντρωση στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο κ. Ανδρουλάκης προέταξε το τρίπτυχο της ανανέωσης, ενότητας και αυτονομίας, ως βασική προϋπόθεση για να μεγαλώσει η παράταξη:

«Υπάρχουν τρία κομματικά παραδείγματα που επέλεξαν ιστορικά την επιβίωση ή τον αφανισμό τους. Τα δύο πρώτα επέλεξαν την ανανέωση και όχι την ανακύκλωση. Την ανανέωση επέλεξαν οι Πορτογάλοι με έναν ηλικιωμένο άνθρωπο αλλά φρέσκο στην πολιτική, τον δήμαρχο της Λισαβόνας που ούτε αυτός ήταν βουλευτής, τον Κόστα. Εκεί που πήγε αυτό το κόμμα να καταστραφεί, σήμερα είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη. Ο Σάντσεθ στην Ισπανία, ένας νέος άνθρωπος που ούτε αυτός ήταν βουλευτής, πήρε το κόμμα και το έχει κάνει κυβέρνηση. «Υπάρχει όμως και το γαλλικό κόμμα, του Μιτεράν, ένα ιστορικό κόμμα, το οποίο πήρε αποφάσεις ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να αφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη και να δώσει τη θέση του στο κόμμα του Μακρόν. Εμείς θα είμαστε με την ανανέωση, με την αλλαγή, ή με την ανακύκλωση;», αναρωτήθηκε.

Δεύτερο στοιχείο, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, που θα εξασφαλίσει την αναγέννηση της παράταξης, είναι η ενότητα.

«Ήμασταν πάντα στο κέντρο της παράταξης αλλά στο περιθώριο της εξουσίας κι αυτό είναι μια πολιτική παρακαταθήκη. Μείναμε στα δύσκολα και πολλές φορές νιώσαμε ότι απολογούμαστε για πράγματα στα οποία δεν είχαμε καμία ευθύνη. Εμείς λοιπόν μπορούμε να εκφράσουμε καλύτερα την ενότητα, όχι μόνο γιατί μείναμε στα δύσκολα, αλλά επειδή εκφράζουμε καλύτερα μια σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία χωρίς να λοξοκοιτάζουμε στα δεξιά και αριστερά συστήματα».

Τρίτο σημείο, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, είναι η αυτονομία. «Θέλουμε αυτονομία στην πολιτική, στην καθημερινότητα και τις επιλογές μας;», αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται στελέχη που να προέρχονται από τη νεολαία και την κοινωνία, για μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες του ελληνικού λαού. «Δεν είμαστε super stars», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Το θέμα είναι, τα κόμματα γεννούν πελατειακό κράτος ή γεννούν στελέχη; Θέλω ένα κόμμα που θα γεννά στελέχη, που θα είναι τα παιδιά του, που το αγαπούν, το στηρίζουν. Είναι το λειτούργημα και όχι η εξουσία που τα κρατάει στο κόμμα. Δεν μένουν για τις καρέκλες, μένουν για τις ιδέες. Αυτή είναι η ισχυρή πολιτική αυτονομία», τόνισε.

«Μάθαμε κι από τους άλλους που ήρθαν, έγιναν υπουργοί, έγιναν βουλευτές, κατεβήκαν και το 2017 υποψήφιοι και μετά έγιναν οι γενίτσαροι του Τσίπρα και του Μητσοτάκη. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. Ως γνωστόν, το 2017, υποψήφιος για την αρχηγία του υπό διαμόρφωση τότε ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς ήταν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος τώρα είναι βουλευτής στον ΣΥΡΙΖΑ και ένθερμος οπαδός του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τα άλλα και μιλώντας για την προοπτική της παράταξης, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε έναν «αγώνα αξιοπρέπειας, πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, χωριό – χωριό. Εμείς μόνο μπορούμε να αναγεννήσουμε την παράταξή μας, η λαϊκή βάση της παράταξης. Εσείς είστε η δύναμή μου, κανένας άλλος. Γι’ αυτό ζητώ να πάρετε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας. Δεν είναι ένας προσωπικός αγώνας, είναι μια συλλογική προσπάθεια, να κάνουμε περισσότερα για τον τόπο μας, να ξανακάνουμε χρήσιμο το ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό».

Στην κορύφωση της ομιλίας του, ζήτησε «από την Κρήτη, από το Ηράκλειο, να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας και νίκης σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ότι η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, φέρνει νέους ανθρώπους στο προσκήνιο, με αλλαγή, με ανανέωση, με ενότητα και πάνω από όλα με πολιτική αυτονομία. Που θα καταφέρει εδώ, από τον τόπο που γέννησε τον μεγάλο Ελευθέριο Βενιζέλο και αγάπησε τον Αντρέα Παπανδρέου, να ξανακάνει τον ήλιο της Κοινωνικής Αξιοπρέπειας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, να ανατείλει ξανά για όλο τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η μεγάλη αγωνία μου, αυτός είναι ο αγώνας μου. Σας καλώ να τον δώσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη ισχυρό κόμμα της χώρας. Ολοι μαζί θα αλλάξουμε σελίδα. Να φέρουμε μια νέα εποχή ευημερίας και κοινωνικής ισότητας για όλους τους Ελληνες. Σας θέλω όλους δίπλα μου, 5 και 12 Δεκέμβρη ισχυρό ΠΑΣΟΚ, 5 και 12 Δεκέμβρη ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη και στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, εμείς πρωταγωνιστές απέναντι στη Δεξιά και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...