497
O Νίκος Ανδρουλάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24 | Youtube

Ανδρουλάκης: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 22:33
O Νίκος Ανδρουλάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24
|Youtube

Ανδρουλάκης: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 22:33

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της χώρας, τόνισε πως η Ελλάδα «έχει συμφέρον να πρωταγωνιστήσει στο πεδίο της κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας της Ευρώπης. Χρειάζονται ισχυρές πρωτοβουλίες εντός της ΕΕ και όχι μίζερες προσεγγίσεις».

Παράλληλα, επανέφερε την πρόταση για ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. «Πουλώντας κάποια ευρωπαϊκά κράτη όπλα στην Τουρκία, στην ουσία ενδυναμώνουν τις διεκδικήσεις της. Πρέπει όλοι να πιέσουμε, χτίζοντας συμμαχίες με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, για μια καθαρή απόφαση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενάντια σε μια χώρα-ταραξία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει επιδοτήσει κυρίως τους παρόχους ενέργειας, όχι τα νοικοκυριά», και τόνισε ότι «χρειάζεται ένα πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής».

Συμπλήρωσε, δε, πως οι προτάσεις του περιλαμβάνουν ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, που θα βοηθήσει τους πιο ευάλωτους. «Το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά είναι συνημμένο με την αξία του προϊόντος. Οταν καλπάζει ο πληθωρισμός το κράτος κερδοσκοπεί σε βάρος των πολιτών. Εχει δημοσιονομικό περιθώριο η κυβέρνηση για να μειώσει σε κάποια βασικά αγαθά το ΦΠΑ για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πλήττει αυτή η ενεργειακή κρίση τα ευάλωτα νοικοκυριά», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο δημογραφικό, το οποίο χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο κοινωνικό ζήτημα της χώρας, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως για αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι έχει φτωχοποιηθεί ο κόσμος και είναι δύσκολο να κάνει οικογένεια. «Να χρηματοδοτηθούν χιλιάδες νέες κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια. Να μειώσουμε ανισότητες και να πολλαπλασιάσουμε τις ευκαιρίες» είναι οι προτάσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Απέτυχε το εμβολιαστικό πρόγραμμα»

Σχετικά με την πανδημία και την άρση των μέτρων, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «σε επίπεδο εμβολιασμού είμαστε κάτω από τον μέσο όρο και ότι με τραγικό τρόπο είμαστε πια στο γκρουπ με τους περισσότερους θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση στο υγειονομικό κομμάτι έχει κάνει στρατηγικά λάθη. Δεν ενίσχυσε τη δημόσια υγεία και ήταν άτολμη στα μέτρα». «Δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστική επιτήρηση των μέτρων που ανακοίνωνε η κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ έκανε καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών, για εμάς δεν είναι κανονικότητα να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα επειδή απέτυχε το εμβολιαστικό πρόγραμμα» σημείωσε.

Μιλώντας για το ζήτημα των εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Μας κατηγορούν περί ίσων αποστάσεων. Εμείς πολιτευόμαστε αξιακά, με θέσεις. Δεν θέλουν αποστάσεις από εμάς, μας θέλουν δεκανίκι τους, και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Τελείωσε αυτό. Η παράταξη επέστρεψε δυναμικά, βλέπουμε αυτήν την πολεμική εναντίον μας, η οποία θα κριθεί στις εκλογές. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξή μας θα πάρει καλό ποσοστό γιατί κουράστηκε ο κόσμος από τον τοξικό δικομματισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα μπούμε στους ρόλους που μας θέλουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα είναι μπροστά μας και μπορεί να τα λύσει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση» πρόσθεσε.

«Βασική μου προτεραιότητα είναι να επιστρέψει η πολιτική ως λύση, ως ουσιαστική λύση για τις ζωές των πολιτών, με σχέδιο για το μέλλον, όχι ως πρόβλημα» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...