653
| ΙΝΤΙΜΕnews

Αναζητείται για να συλληφθεί ο Απόστολος Λύτρας μετά από μήνυση της συζύγου του

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 09:26
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αναζητείται για να συλληφθεί ο Απόστολος Λύτρας μετά από μήνυση της συζύγου του

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 09:26

Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, και αναζητείται εκ νέου από τις Αρχές για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Προηγήθηκε μήνυση της συζύγου (στην οποία εν τω μεταξύ δόθηκε panic button και αστυνομική προστασία), το βράδυ της Τρίτης σε βάρος του ποινικολόγου για νέες απειλές και παραβίαση των περιοριστικών όρων, σε συνέχεια του βίαιου επεισοδίου σε βάρος της το περασμένο Σάββατο.

Οπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ και η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, ενός ακόμα προσώπου από το οικογενειακό του περιβάλλον και ενός δικηγόρου για επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης όταν άτομα του περιβάλλοντος του ποινικολόγου πήγαν στο σπίτι της για να πάρουν κάποια προσωπικά του αντικείμενα.

Συγκεκριμένα,

σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου, ο δικηγόρος της και ένας φίλος της, μπήκαν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι της 37χρονης για να παραλάβουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου. Εντρομη εκείνη, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους, πάτησε το panic button και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της. Οταν συνήλθε, ενημέρωσε τις Αρχές και υπέβαλε μηνύσεις στην πρώην σύζυγο, τον δικηγόρο της και στον ίδιο τον Απόστολο Λύτρα.

Η πρώην σύζυγος κρατείται, ενώ ο ποινικολόγος αναζητείται από τις Αρχές στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Συνελήφθη επίσης ο δικηγόρος της πρώην συζύγου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Η μήνυση σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης, της απειλής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα.

Ακόμη κατατέθηκε και μήνυση για παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσης της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε απειλητικά μηνύματα στη σύζυγό του.

«Εχουν υποβληθεί μηνύσεις. Θα ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία κανονικά. Κρατείται ένα άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, το οποίο θα οδηγηθεί αρμοδίως στον εισαγγελέα. Υπάρχουν και μηνύσεις και προς τον δράστη», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Οι μηνύσεις διαβιβάζονται άμεσα στην Εισαγγελία και από εκεί στην ανακρίτρια.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Θέμις Σοφός, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ενημερώσει την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα η οποία χειρίζεται την υπόθεση για παραβίαση του περιοριστικού όρου εκ μέρους του κατηγορούμενου.

Ο κ. Σοφός αναμένεται να ζητήσει σύμφωνα με τον νόμο, την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον δικηγόρο μετά την απολογία του, με προσωρινή κράτηση.

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον κ. Λύτρα πρόθυμο να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης, την ώρα που ο συνήγορός του, Πέτρος Πανταζής, υποστήριζε ότι ο ποινικολόγος δεν έχει παραβεί κανέναν περιοριστικό όρο, ούτε έχει στείλει κάποιοι απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του.

Ο Απόστολος Λύτρας «δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο και δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα», τόνισε ο κ. Πανταζής, ισχυριζόμενος ότι ο πελάτης του «ξύπνησε, είδε αυτόν τον χαμό και δεν καταλαβαίνει τι έχει συμβεί».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Action 24, ο κ. Πανταζής εξήγησε ότι ο κ. Λύτρας μετοίκησε από την κατοικία όπου διέμενε με τη σύζυγό του, όπως προβλέπεται στους περιοριστικούς όρους που έχει επιβάλει η ανακρίτρια και για αυτό πήγαν να πάρουν κάποια προσωπικά του αντικείμενα από το σπίτι στον Γέρακα, αφού πρώτα -όπως επεσήμανε- είχε προηγηθεί επικοινωνία του δικηγόρου της πρώην συζύγου του κ. Λύτρα με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ο κ. Πανταζής επέμεινε ότι η πρώην σύζυγος και η κόρη του Απόστολου Λύτρα μετέβησαν στο σπίτι όπου διέμενε για να πάρουν κάποια προσωπικά του αντικείμενα, είχαν ενημερώσει σχετικά με την επίσκεψη αυτή και «προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση».

To μεσημέρι της Τετάρτης η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου ποινικολόγου κατά τη διαδικασία της απολογίας του προ ημερών, η πρώην σύζυγος  Λύτρα φέρεται, σύμφωνα με τη μηνύτρια, να μετέβη μαζί με άλλα δύο πρόσωπα στο σπίτι του ζευγαριού να άνοιξε με κλειδιά που είχε στην κατοχή της και να εισήλθε στον προαύλιο χώρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...