684
Ο υφ. Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε παλαιότερη φωτογραφία του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Δεξιά διακρίνεται η φιγούρα του Αχιλλέα Μπέου, δημάρχου του Βόλου | INTIMENEWS

Το φιάσκο με τον τελικό του Κυπέλλου που… τελικά θα γίνει!

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2017, 07:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/05/2017, 15:40
Ο υφ. Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε παλαιότερη φωτογραφία του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Δεξιά διακρίνεται η φιγούρα του Αχιλλέα Μπέου, δημάρχου του Βόλου
|INTIMENEWS

Το φιάσκο με τον τελικό του Κυπέλλου που… τελικά θα γίνει!

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2017, 07:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/05/2017, 15:40

Εχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα; Δύσκολο. Ακόμα και στον απίθανο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, να αναβληθεί ο τελικός του Κυπέλλου, 48 μόλις ώρες πριν από τη διεξαγωγή του, είναι κάτι το χωρίς προηγούμενο. Και τώρα όμως, που αποφασίστηκε να γίνει τελικά το ματς του Σαββάτου στον Βόλο ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ πάλι απίθανη εξέλιξη είναι! Ενας αγώνας που ο υφυπουργός Αθλητισμού θεωρούσε επικίνδυνο να διεξαχθεί, θα διεξαχθεί πάρα ταύτα, επειδή «πίεζαν» οι δύο ομάδες, ο δήμαρχος Βόλου (ο γνωστός Αχιλλέας Μπέος) και η ΕΠΟ…

Χαρακτηριστική η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ στα social media που σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πίεση προς τις αθλητικές Αρχές, έδειξε το πούλμαν της ομάδας έτοιμο να αναχωρήσει για τον Βόλο το πρωί της Παρασκευής, μολονότι ακόμα εκκρεμούσε η απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι του τελικού στις 6 Μαΐου.

Και επίσης χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα η «αρμόδια» ΕΠΟ, η οποία προκαταβάλλοντας την απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη, ανέφερε ότι «υπήρξε συμφωνία μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, της Αστυνομίας και της ΓΓΑ προκειμένου να πραγματοποιηθεί κανονικά η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ». Ο δε δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, είπε ότι το ματς θα γίνει κανονικά, ότι «μόλις αναρτήθηκε στη Διαύγεια η άδεια καταλληλότητας του γηπέδου και η άδεια τέλεσης του αγώνα από τον Περιφερειάρχη» και ότι «η σύσκεψη που θα γίνει στις 13:00 είναι για να πιουν καφές και να φάνε κέικ τσάμπα»…

Τελικά, ύστερα από μια σύσκεψη δύο ωρών στο Πανθεσσαλικό το μεσημέρι της Παρασκευής, οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στη ΓΓΑ για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Το χρονικό της (μη) αναβολής

Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν ύστερα από απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έπρεπε να αναβληθεί καθώς είχαν προκύψει σοβαρά ζητήματα ασφαλείας – πολύ απλά επειδή το Πανθεσσαλικό στάδιο δεν πληροί τους κανόνες που απαιτούνται για μια τέτοια συγκέντρωση (φανατικών και μη) οπαδών.

Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση για αναβολή οι κρατικές Αρχές οδηγήθηκαν την Πέμπτη λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Πανθεσσαλικό (13 μόλις χρόνια από τη χρήση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες) με μεγαλύτερο πρόβλημα την έλλειψη αρίθμησης των εισιτηρίων, η οποία βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των θεατών, καθώς θα μπορούν να κάτσουν όπου θέλουν.

Ωστόσο η ΕΠΟ επέμεινε εξ αρχής στη διεξαγωγή του αγώνα, όπως και οι δύο ομάδες που δεν επιθυμούσαν να διαταραχτεί ο σχεδιασμός που έχουν κάνει και ενόψει των πλέι οφ πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ διαβεβαίωναν μάλιστα ότι το θέμα με τα εισιτήρια μπορεί να επιλυθεί με… αυτοκόλλητα, ενώ επεσήμαναν και την ταλαιπωρία για όσους θεατές τα έχουν ήδη αγοράσει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ η ΕΠΟ ανέφερε τα εξής: «Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής: «Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

» Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

»Εχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου».

Η τελική απόφαση ελήφθη τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής, 30 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Και ο Θεός βοηθός…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...