484
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο προηγούμενο συνέδριο της ΝΔ | SOOC/CreativeProtagon

Αναβάλλεται το συνέδριο της ΝΔ λόγω και της μετάλλαξης Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2021, 10:31
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο προηγούμενο συνέδριο της ΝΔ
|SOOC/CreativeProtagon

Αναβάλλεται το συνέδριο της ΝΔ λόγω και της μετάλλαξης Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2021, 10:31

Η επιδημιολογική έξαρση αλλά και η παγκόσμια ανησυχία για την εμφάνιση μιας νέας, δυνητικά επικίνδυνης, μετάλλαξης του κορονοϊού —αυτής της Μποτσουάνα την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε Ομικρον— ανέτρεψε τον πολιτικό σχεδιασμό του κυβερνώντος κόμματος.

Το πρωί του Σαββάτου, από το προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που θα διεξαγόταν το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους επειδή στην παρούσα συγκυρία, όταν σε όλο τον κόσμο έχει αναζωπυρωθεί η ανησυχία λόγω και της νέας μετάλλαξης Ομικρον, θα έστελνε το λάθος μήνυμα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, «μιλώντας με αρκετά κομματικά μας στελέχη και χθες, στην πολύ ωραία περιοδεία την οποία κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του Τακτικού μας Συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία.

»Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό Συνέδριο, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς και όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τη δυνατότητα να κάνουν και rapid test. Όμως, σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα.

»Είμαστε ένα κόμμα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί δικής μου Προεδρίας υλοποιήσαμε το θεσμό των ετήσιων Τακτικών Συνεδρίων -με την εξαίρεση του 2020 λόγω COVID-19- και θεωρώ επιβεβλημένο αυτή τη στιγμή να προχωρήσουμε σε αυτή τη μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε νομίζω να είμαστε και εναρμονισμένοι με το γενικότερο κλίμα το οποίο επικρατεί στην κοινωνία».

Αλλαγή φρουράς στο  κόμμα

Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε ως νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, «επειδή υπάρχουν κομματικές διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να καθυστερήσουν, η εισήγησή μου θα ήταν να διεξαχθεί η επόμενη Συνεδρίαση της υφιστάμενης Πολιτικής Επιτροπής με αντικείμενο την εκλογή του νέου Γραμματέα του κόμματος. Και η πρότασή μου για νέο γραμματέα του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο Παύλος Μαρινάκης.

Κατά συνέπεια, και ευχαριστώντας για ακόμα μία φορά τον Γιώργο Στεργίου για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο κόμμα, εισηγούμαι αυτή τη διαδικασία, κύριε Γραμματέα, κύριε Γενικέ Διευθυντά του Κόμματος, κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, τη διεξαγωγή μιας εξ αποστάσεως Πολιτικής Επιτροπής με διαδικτυακή ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γραμματέα του Κόμματος πριν το τέλος του έτους, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Και τη διεξαγωγή του Τακτικού μας Συνεδρίου κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, αναμένοντας τις εισηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής. Θεωρώ ότι αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκυρία, είναι το πιο σωστό και το πιο επιβεβλημένο να κάνουμε ως ένα υπεύθυνο και ώριμο κόμμα που είμαστε».

Το σήμα που στέλνεται με αυτή την κίνηση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τους νέους στην πρώτη γραμμή και ότι φέρνει στο προσκήνιο μια νέα γενιά στελεχών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News