467
|

Ανατροπή για τα Γλυκά Νερά: Δεν υπήρξε ληστεία – μαραθώνια κατάθεση του συζύγου της Καρολάιν

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 19:27

Ανατροπή για τα Γλυκά Νερά: Δεν υπήρξε ληστεία – μαραθώνια κατάθεση του συζύγου της Καρολάιν

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 19:27

Τριάντα επτά ημέρες. Τόσες πέρασαν από το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά Αττικής, όπου είχε δολοφονηθεί μπροστά στο παιδί της η 20χρονη Καρολάιν. Ηταν 11 Μαΐου όταν οι λεπτομέρειες του φόνου συγκλόνιζαν τη χώρα που ένιωθε να την κατακλύζει ένα κύμα ανασφάλειας· τότε η ΕΛ.ΑΣ. μιλούσε για ληστεία μετά φόνου και είχε επικηρύξει τους δράστες με 300.000 ευρώ. Και είναι 17 Ιουνίου που η ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει ότι το άγριο αυτό έγκλημα δεν ήταν ληστεία, με τις υποψίες να πέφτουν τώρα στον σύζυγο της άτυχης κοπέλας, τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος έως τώρα ήταν και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας.

Ηδη από το πρωί της Πέμπτης ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν είχε μεταφερθεί από την Αλόννησο, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο της εκλιπούσης, στη ΓΑΔΑ, καθώς είχαν προκύψει νέα στοιχεία που είχαν χαρίσει στην επίλυση της υπόθεσης νέες ταχύτητες.

«Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν», είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η μεταφορά θα μπορούσε να είχε γίνει από την Τετάρτη, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, η αστυνομία σεβάστηκε την επιθυμία του 32χρονου να παραστεί στο μνημόσυνο για την Καρολάιν.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αρχικά είχε μιλήσει για τρεις ληστές που σκότωσαν τη σύζυγό του και έδωσαν τον ίδιο πισθάγκωνα, έδινε ήδη επτά ώρες κατάθεση όταν έγιναν οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας το απόγευμα της Πέμπτης.

Οπως έγινε γνωστό, τρία ήταν τα νέα ευρήματα που πυροδότησαν ραγδαίες εξελίξεις:

-Το βιομετρικό ρολόι που φορούσε στο χέρι της η Κάρολαιν, το οποίο φέρεται να έχει καταγράψει παλμούς, την ώρα που, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συζύγου της, θα έπρεπε να δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ζωής για την 20χρονη.

-Η αφαίρεση των καρτών μνήμης από τις κάμερες του σπιτιού, από την οποία προέκυπτε απόκλιση συγκριτικά με όσα είχε καταθέσει ο 32χρονος, ο οποίος έχει δώσει συγκεκριμένη ώρα φυγής των δραστών και συγκεκριμένη ώρα που αφαίρεσαν την κάρτα SIM. Ομως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι διαψεύδονταν από τα εργαστηριακά δεδομένα.

-Η «ύποπτη» δραστηριότητα που κατεγράφη στο κινητό του την ώρα του περιστατικού, κατά την οποία, ωστόσο, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναγνωστόπουλος υπέπεσε κατά τις αρχικές του καταθέσεις σε αντιφάσεις:

-Η κάμερα στο ισόγειο κατέγραψε στις 12 τα μεσάνυχτα της 11ης Μαΐου τον 32χρονο με το παιδί στην αγκαλιά του. Στη 1:19 π.μ. η κάμερα στο ισόγειο διεκόπη οριστικά. Οι ληστές ήρθαν πολύ αργότερα, σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ο ίδιος ο πιλότος.

-Είχε καταθέσει ότι τον έδεσαν πισθάγκωνα, ενώ βρέθηκε ότι είχε δεθεί σε εμβρυακή στάση.

-Κατέθεσε ότι λιποθύμησε, αλλά απεδείχθη από την έρευνα ότι χρησιμοποιούσε το κινητό του. Μάλιστα κατά πληροφορίες, εφαρμογή στο κινητό του δείχνει ότι έκανε βήματα την ώρα που θεωρητικά ήταν λιπόθυμος, από τις 5 παρά 10 το πρωί μέχρι τις 6 και 20 που δήλωσε αρχικά ότι συνήλθε.

-Επίσης κλείδωνε και ξεκλείδωνε το κινητό του αρκετές φορές, ενώ υποτίθεται ότι ήταν λιπόθυμος και δεμένος πισθάγκωνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...