228
Κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Σπίρτζη | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Αναθάρρησε από τη νίκη Δούκα ο Σπίρτζης: Να πάμε σε κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2023, 09:54
Κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση Σπίρτζη
|ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Αναθάρρησε από τη νίκη Δούκα ο Σπίρτζης: Να πάμε σε κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2023, 09:54

Η νίκη Δούκα επί του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο της Αθήνας –με δηλωμένη τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ νεοεκλεγέντος, πια, δημάρχου Αθηναίων– έδωσε νέα πνοή στους υποστηρικτές μιας ευρύτερης συνεργασίας των δύο κομμάτων, όπως για παράδειγμα ο Χρήστος Σπίρτζης, που είχε μιλήσει (εδώ) από την πρώτη στιγμή όχι απλώς για συμπόρευση, αλλά ακόμη και για ενοποίηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Το ίδιο επανέλαβε έχοντας αναθαρρήσει από το εκλογικό αποτέλεσμα στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Χρήστος Σπίρτζης εκτιμώντας πως «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν κοινό μέτωπο, να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει τη συμπόρευση».

«Αν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, θα οδηγηθούμε εκεί ώστε να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του δημοκρατικού κόσμου», ήταν η προτροπή του κ. Σπίρτζη και όταν ρωτήθηκε ποιος θα μπορούσε ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας, καθώς αμφότερα τα κόμματα έχουν νέους επικεφαλής, απάντησε πως υπάρχουν πολλές διαδικασίες, όπως για παράδειγμα να επιλεγεί το πρόσωπο της συμπόρευσης ύστερα από ένα κοινό συνέδριο ή από πολιτική συμφωνία.

«Δεν μπορεί να αναλώνονται τα δύο κόμματα στο ποιος θα απορροφήσει τον άλλον και η συντηρητική παράταξη να αλωνίζει», παρατήρησε ο Χρήστος Σπίρτζης επιμένοντας ότι υπάρχει «αύριο» στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τα στενά όρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...