264
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον | Dan Kitwood/Pool via REUTERS

Ανασχηματισμός Τζόνσον: Οι διακοπές στην Κρήτη «έφαγαν» τον Ράαμπ από το Φόρεϊν Οφις

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 19:06
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον
|Dan Kitwood/Pool via REUTERS

Ανασχηματισμός Τζόνσον: Οι διακοπές στην Κρήτη «έφαγαν» τον Ράαμπ από το Φόρεϊν Οφις

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 19:06

Σε ανασχηματισμό προχώρησε την Τετάρτη ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, απομακρύνοντας από το υπουργείο Εξωτερικών τον Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος τις ημέρες της κρίσης στο Αφγανιστάν, στα μέσα Αυγούστου, απουσίαζε για διακοπές στην Κρήτη.

Ο Ράαμπ μετακινήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ θα διατηρήσει τον τίτλο του αντιπροέδρου της βρετανικής κυβέρνησης, μια θέση που κατείχε ντε φάκτο έως σήμερα, καθώς ηγήθηκε της κυβέρνησης την άνοιξη του 2020, όταν ο Μπόρις Τζόνσον, έχοντας ασθενήσει από την Covid-19, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική.

Ο Μπόρις Τζόνσον δεχόταν πιέσεις να απομακρύνει τον 47χρονο Ράαμπ, που ήταν σε διακοπές ενώ οι Ταλιμπάν προέλαυναν προς την Καμπούλ. Υπήρξαν μάλιστα καταγγελίες ότι χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ανθρώπους που ζητούσαν βοήθεια για να φύγουν από το Αφγανιστάν δεν διαβάστηκαν ποτέ.

Νέα υπουργός Εξωτερικών θα είναι η 46χρονη Λιζ Τρας, έως πρότινος υπουργός Διεθνούς Εμπορίου και επικεφαλής των εμπορικών διαπραγματεύσεων της Βρετανίας μετά το Brexit.

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, δεύτερος από αριστερά, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στο μέσο, και η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 6 Σεπτεμβρίου (UK Parliament/Jessica Taylor/Handout via REUTERS)

Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που στοχεύει να δώσει μια νέα πνοή στην κυβέρνηση, ο βρετανός πρωθυπουργός αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του ως υπουργός Οικονομικών ο Ρίσι Σούνακ.

Ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον εγκαταλείπει την κυβέρνηση, όπως προβλεπόταν λόγω της διαχείρισης εκ μέρους του του κλεισίματος των σχολείων κατά τη διάρκεια των lockdown και του φιάσκου που ακολούθησε στις εξετάσεις, όπως οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ και Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ.

Στη θέση της υπουργού Εσωτερικών παραμένει η Πρίτι Πατέλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...