481
Ο Πάνος Σκουρλέτης (στο μέσο της φωτογραφίας, εκ δεξιών του Πρωθυπουγού) έφυγε, η κυρία Λυδία Κονιόρδου (τέλος δεξιά στη φωτογραφία) φεύγει | INTIMEnews

Ανασχηματισμός: Επεσαν τα πρώτα τηλεφωνήματα – ονόματα και υπουργεία

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 15:41
Ο Πάνος Σκουρλέτης (στο μέσο της φωτογραφίας, εκ δεξιών του Πρωθυπουγού) έφυγε, η κυρία Λυδία Κονιόρδου (τέλος δεξιά στη φωτογραφία) φεύγει
|INTIMEnews

Ανασχηματισμός: Επεσαν τα πρώτα τηλεφωνήματα – ονόματα και υπουργεία

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 15:41

Η κλεψύδρα για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα αδειάζει και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει και τα πρώτα τηλεφωνήματα τόσο στα νέα πρόσωπα, όσο και σε εκείνους των οποίων η υπουργική θητεία ολοκληρώνεται.

Όπως έχει γράψει από το πρωί το Protagon, ένα από ονόματα προς υπουργοποίηση (πιθανότατα θα αναλάβει θέση υφυπουργού, χωρίς να αποκλείεται και το υπουργείο Υγείας) είναι αυτό της Κατερίνας Παπακώστα που τα είπε σήμερα το μεσημέρι με τον Πάνο Καμμένο.

Η είσοδος της κυρίας Παπακώστα στην κυβέρνηση έχει και συμβολική σημασία καθώς αν τελικά επιβεβαιωθεί, θα σηματοδότησει την πλαγιοκόπηση του κεντροδεξιού χώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να «κλείνει το μάτι» στους λεγόμενους «καραμανλικούς» (όπου κατά δήλωσή της ανήκει η κυρία Παπακώστα).

Δεν έλειψαν, πάντως, και τα περιπαικτικά σχόλια (από κύκλους της Πειραιώς και όχι μόνο) για τα σενάρια υπουργοποίησης της πρώην βουλευτού της ΝΔ, αλλά και αιχμηρές τοποθετήσεις από κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης που διεμήνυσε με νόημα στον Πρωθυπουργό ότι «ανανέωση με υλικά κατεδαφίσεις δεν γίνεται» (δήλωση που ερμηνεύεται ως αιχμή για την επιλογή «αξιοποίησης» Παπακώστα στην αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα).

Μία ακόμη ηχηρή υπουργοποίηση ενδέχεται να είναι αυτή της Λούκας Κατσέλη, με τις πληροφορίες πάντως να είναι συγκεχυμένες, ενώ ένα ακόμα όνομα προερχόμενο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι αυτό της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Επικρατέστερος  για το υπουργείο Εσωτερικών, στη θέση του νέου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Σπίρτζη που όπως λέγεται θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο με ευρείες αρμοδιότητες.

Ερωτηματικό παραμένει ποιος θα τον διαδεχθεί στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, χωρίς να αποκλείεται η επιλογή κάποιου νέου προσώπου.

Όσο για τον τέως γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, μάλλον θα αποζημιωθεί με τη θέση του υπουργού Παιδείας.

Για τη «δύσκολη» και απαιτητική θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη που έμεινε ουσιαστικά κενή μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, ο Πρωθυπουργός φέρεται να έχει επιλέξει την κυρία Ολγα Γεροβασίλη, η οποία όμως δεν δείχνει ιδιαίτερη πρόθυμη να αφήσει το πόστο της στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να πάρει στα χέρια την «καυτή πατάτα» της δημόσιας ασφάλειας.

Στους αποχωρούντες συγκαταλέγονται σίγουρα Λυδία Κονιόρδου και Βαγγέλης Αποστόλου, με τον θυελλώδη Παύλο Πολάκη να φέρεται έτοιμος να αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προς διευκρίνιση παραμένουν επίσης τυχόν μετακινήσεις – ανακατατάξεις στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με τους επικεφαλής τους πάντως, κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο να εμφανίζονται ως αμετακίνητοι.

Καυστικό ήταν το σχόλιο που επεφύλαξε η ΝΔ για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

«Ενόψει ανασχηματισμού, ακούγεται μεταξύ άλλων ότι ο κ. Τσίπρας σκέφτεται ύστερα από 3,5 χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης να δημιουργήσει, λέει, ‘Υπουργείο Επενδύσεων και Καινοτομίας’. Θα του αντιπροτείναμε να φτιάξει στη θέση του το ΥΚΑΣΙΑ. Δηλαδή το ‘Υπουργείο Καταπολέμησης της Συριζαϊκής Ιδεοληψίας και Ανικανότητας’», σχολίασαν ειρωνικά πηγές της Πειραιώς προσθέτοντας πως «μόλις χθες ‘σύντροφοι’ συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ παρεμπόδισαν επενδυτή να επισκεφθεί τα ΕΛΠΕ έστω για να δει τους χώρους τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...