455
| Dimitris Kapantais / SOOC

Ανάρτηση-προαναγγελία υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη: «Είμαι εδώ»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 15:02
|Dimitris Kapantais / SOOC

Ανάρτηση-προαναγγελία υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη: «Είμαι εδώ»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 15:02

Σε μια ανάρτηση-προαναγγελία της υποψηφιότητάς του για την αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, το μεσημέρι της Δευτέρας, 36 ώρες μετά τις αποφάσεις τις Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα της εκλογής και δύο εβδομάδες μετά την καθαίρεσή του από την προεδρία.

Ο κ. Κασσελάκης ανέβασε μια διαδικτυακή αφίσα με το σύνθημα «Ο Δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», συνοδευόμενο από τη φράση «Είμαι εδώ», με φόντο μια δική του ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση του κ. Κασσελάκη μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της 12ης Σεπτεμβρίου, στην οποία είχε επικυρωθεί η καθαίρεσή του από την ηγεσία του κόμματος και μόλις η δεύτερη μετά την Κεντρική Επιτροπή που είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής σε βάρος του.

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εκλογών, κατά την ΚΕ του Σαββάτου συνολικά 112 άτομα ψήφισαν υπέρ της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας, 62 υπέρ της πρότασης της Θεοδώρας Τζάκρη που στηρίζει τον κ. Κασσελάκη και εννέα υπέρ της πρότασης του Παύλου Πολάκη, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας είχε ως εξής:

–Το Εκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου. Αντικείμενο του Συνεδρίου η έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης.

–Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών. Τα μέλη της ΚΕ, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη ΚΕ, τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας, τα μέλη της εξελεγκτικής Επιτροπής και της επιτροπής Δεοντολογίας συμμετέχουν ex officio ως αντιπρόσωποι.

–Η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

–Η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων.

–Για την κατάθεση της υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες θα κατατεθούν στην Πολιτική Γραμματεία μέχρι τις 24 Οκτώβρη. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους.

–Η ΚΕ θα συνεδριάσει εκ νέου στις 5 Οκτωβρίου με αντικείμενο τα προσυνεδριακά κείμενα.

–Η διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου στις οργανώσεις θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου.

– Η προθεσμία εντός της οποίας πρέπει κάποιος-α να έχει γίνει μέλος για να έχει δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες και το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την ανάδειξη αντιπροσώπων και την εκλογή Κ.Ε. είναι 18/10/2024.

Παράλληλα, δεκτή έγινε και η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος είχε ζητήσει τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των υποψήφιων προέδρων. Υπέρ τής εν λόγω πρότασης ψήφισαν 87 άτομα και κατά 84.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...