233
Ακολουθία Επιταφίου σε ιερό ναό της Θεσσαλονίκης εν μέσω πανδημίας (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Αναλυτικά όλα τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν για τις ημέρες του Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 19:01
Ακολουθία Επιταφίου σε ιερό ναό της Θεσσαλονίκης εν μέσω πανδημίας (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Αναλυτικά όλα τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν για τις ημέρες του Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 19:01

Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού παρουσίασε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οπως είπε, για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον, για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Οσον αφορά τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής, υπενθυμίζεται ότι:

  • Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ
  • Το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Την Κυριακή του Πάσχα –και μόνο– υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών, έως εννέα άτομα, σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα, αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Συστήνεται επίσης η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News