300
| INTIMEnews

Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 09:14
|INTIMEnews

Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 09:14

Με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα «Αναρχικοί/Αναρχικές» ανέλαβε την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή εν ώρα μαθήματος μέσα στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) στις 11 Ιανουαρίου.

Οπως υποστηρίζουν αναφερόμενοι στον τόπο και στον χρόνο της επίθεσης –προπηλακισμό όπως τη χαρακτηρίζουν– στον καθηγητή (εξαιτίας της συγκάλυψης στις υποθέσεις τοκογλυφίας και παιδεραστίας όπου φέρεται να εμπλέκεται), «επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε τη δράση σε ένα αμφιθέατρο γεμάτο φοιτητές, γνωρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διάδοση του ζητήματος εκθέτοντας τόσο αυτόν, όσο και κρατικά στελέχη και μηχανισμούς που σε κάθε περίπτωση θα προσπαθούν να καλύπτουν κοινά μυστικά σε αυτούς που απειλούν την “αψεγάδιαστη” εικόνα τους».

»Σε μια τελευταία προσπάθεια θαψίματος από τα καθεστωτικά μέσα και τον Δ., τα κίνητρα της επίθεσης εναντίον του παρουσιάστηκαν ως προσωπικές κόντρες, υπονοώντας ότι επρόκειτο για ένα κατευθυνόμενο από τρίτους, μαφιόζικου τύπου χτύπημα. Πράγμα παράλογο, γιατί ο αναρχικός μας χαρακτήρας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης ήταν ευδιάκριτος και ο λόγος μας πολύ συγκεκριμένος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η υπόθεση του Α.Δ., καταλήγουν τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης, «δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο παράδειγμα. Ούτε είναι θέμα ανικανότητας ή αδιαφορίας των εμπλεκόμενων, αλλά έτσι λειτουργεί διαχρονικά το σύστημα και τα παρακλάδια του. Τέτοια υποκείμενα υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητά μας σε διάφορες μορφές, υποκείμενα που εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους δίνεται, καταπιέζουν ζωές άλλων, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους επιθυμίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε συνέπεια. Επιλέξαμε να “σπάσουμε” αυτή την ψευδαίσθηση υπενθυμίζοντας στους εκμεταλλευτές μας ότι καμία θέση και κανένα κοινωνικό στάτους δεν σε καθιστά άτρωτο. Αρνούμαστε την υποδούλωση και χτίζουμε εμπόδια στην εφαρμογή της κανονικότητας που θέλουν να μας επιβάλουν».

«Τέτοια σκουπίδια δεν χωράνε σε κανένα κοινωνικό πεδίο», είναι η φράση με την οποία κλείνει το κείμενο που φέρει την υπογραφή «Αναρχικοί/ες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...