236
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πρόσφατη ομιλία του στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Carlos Barria

Ανακοίνωση Τραμπ για χορήγηση πλάσματος ως θεραπεία για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2020, 23:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/08/2020 18:12
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πρόσφατη ομιλία του στον Λευκό Οίκο
|REUTERS/Carlos Barria

Ανακοίνωση Τραμπ για χορήγηση πλάσματος ως θεραπεία για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2020, 23:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/08/2020 18:12

Ο Ντόναλντ Τραμπ το προανήγγειλε σχεδόν θριαμβολογώντας: πολύ καλά νέα και έκτακτη συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο στις 17:30 (ώρα Ουάσινγκτον).

Τι ήταν να πει στους Αμερικανούς (και στον πλανήτη ολόκληρο) ο πρόεδρος των ΗΠΑ; Σύμφωνα με την Washington Post, ο Τραμπ επρόκειτο να ανακοινώσει την κατεπείγουσα έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από την Covid-19, μια θεραπεία που έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπου

Η εφημερίδα επικαλέστηκε πηγές με γνώση της απόφασης του προέδρου.

Οι ΗΠΑ έχουν δεχτεί το χειρότερο πλήγμα από τον κορονοϊό καθώς από την αρχή της επιδημίας έχουν θρηνήσει τον θάνατο σχεδόν 176.000 ανθρώπων – χωρίς μάλιστα η νόσος να έχει περιοριστεί.

Αμφισβητεί ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε επιφυλάξεις για την έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από την COVID-19 για τη θεραπεία νοσούντων, λέγοντας πως οι αποδείξεις [ότι είναι αποτελεσματική] παραμένουν «χαμηλής ποιότητας».

Η Σουμία Σουαμινάταν, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, δήλωσε πως μόνο λίγες κλινικές δοκιμές πλάσματος ασθενών που ανέρρωσαν έχουν παραγάγει αποτελέσματα, και οι αποδείξεις, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν είναι αρκετά πειστικές ώστε να εγκριθεί πέρα από τη χρήση του ως πειραματική θεραπεία. Αν και λίγες δοκιμές έχουν δείξει κάποιο όφελος, είπε, ήταν περιορισμένες και τα δεδομένα τους, μέχρι τώρα, ασαφή.

«Προς το παρόν, υπάρχουν ακόμα πολύ χαμηλής ποιότητας αποδείξεις» είπε η Σουαμινάταν σε συνέντευξη Τύπου. «Αρα συστήνουμε το πλάσμα ασθενών που ανέρρωσαν να παραμείνει πειραματική θεραπεία και να συνεχίσει να αποτιμάται σε καλά σχεδιασμένες τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...