184
Προβληματισμός στο Μαξιμου και από τον αρμόδιο υπουργό για την εκτίναξη των τιμών χονδρικής στο ρεύμα | INTIMEnews

Ανακοινώσεις Σκυλακάκη για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 11:31
Προβληματισμός στο Μαξιμου και από τον αρμόδιο υπουργό για την εκτίναξη των τιμών χονδρικής στο ρεύμα
|INTIMEnews

Ανακοινώσεις Σκυλακάκη για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 11:31

Στις ανακοινώσεις από τον υπουργό Ενέργειας, Θοδωρή Σκυκαλάκη, μέσα στις επόμενες ημέρες, παραπέμπουν από την κυβέρνηση για το φλέγον ζήτημα των λογαριασμών ρεύματος μετά και την εκτίναξη των τιμών χονδρικής.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση. στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό το πρωί της Τρίτης,  έγινε μια πρώτη συζήτηση για το θέμα και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Εντός των επόμενων ημερών το αρμόδιο υπουργείο θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Αν και προς ώρας τουλάχιστον δεν φαίνεται πιθανό το σενάριο επαναφοράς των κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμούς, στο τραπέζι βρίσκεται μία σειρά από εισηγήσεις μεταξύ των οποίων φέρεται να προκρίνεται η επιβολή φόρου, είτε στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών για το διάστημα από 1ης Ιουλίου εως 30 Σεπτεμβρίου, είτε στο φυσικό αέριο που εισάγεται στην Ελλάδα.

Σε δεύτερο στάδιο εξετάζεται ο τρόπος αξιοποίησης των ποσών που θα ανακτηθούν (τα έσοδα δηλ. από τον φόρο) για την ελάφρυνση των καταναλωτών τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, όταν και αναμένεται σημαντική αποκλιμάκωση των χονδρεμπορικών τιμών.  Με τον τρόπο αυτό η όποια οικονομική ενίσχυση θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, εξασφαλίζοντας και την έγκριση των Βρυξελλων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...