345
|

Ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση – οι τελευταίες πληροφορίες

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2024, 10:03

Ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση – οι τελευταίες πληροφορίες

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2024, 10:03

Μόλις μια ώρα πριν από το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι αυτό αναβάλλεται ώστε να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα –να υλοποιηθούν δηλαδή οι «διορθωτικές κινήσεις» (βλέπε ανασχηματισμός) που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ήδη από την Τρίτη και στη σκιά του αρνητικού αποτελέσματος για τη ΝΔ.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται στις 11.30 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon ο ανασχηματισμός θα είναι ευρύτερος από τους προηγούμενους του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα περιλαμβάνει καρατομήσεις υπουργών.

Ανάμεσα σε αυτούς που φέρονται να αποχωρούν είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ερωτήματα υπάρχουν για τον υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίιδη και τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη ως προς το αν θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θεόδωρος Λιβάνιος αναβαθμίζεται από αναπληρωτής και αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως η οποία φέρεται να μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας. Για τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, συζητείται ο Κώστας Καραγκούνης.

Αναμένεται η είσοδος στην κυβέρνηση προσώπων που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν σε υπουργικά πόστα, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος το όνομα του οποίου ακούγεται για το υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του Κώστα Σκρέκα.

Επίσης, ο παλαιότερα υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ενδέχεται κατά τις πληροφορίες να αναλάβει τη θέση του κ.Αυγενάκη ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για το υπουργείο Μετανάστευσης συζητείται το όνομα του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που στο παρελθόν θήτευσε στο υπουργείο Άμυνας.

Οι αμετακίνητοι

Πληροφορίες του Protagon αναφέρουν ακόμη ότι αμετακίνητος φέρεται μέχρι στιγμής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, για τον οποίο διαψεύδονται τα σενάρια περί επιστροφής στο Μαξίμου, όπου παραμένουν οι Άκης Σκέρτσος, Μάκης Βορίδης και Παύλος Μαρινάκης. Στο επιτελείο του Μαξίμου, φέρεται να μετακινείται ως υφυπουργός ο μέχρι σήμερα γ.γ της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης.

Πέραν του κ.Γεραπετρίτη, αμετακίνητοι είναι μεταξύ άλλων και οι Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας και Λίνα Μενδώνη.

Υφυπουργοί

Σε ό,τι αφορά τη βόρεια Ελλάδα, υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης αναμένεται να οριστεί κατά πληροφορίες ο Κώστας Γκιουλέκας. Επίσης σε επίπεδο υφυπουργών τα σενάρια θέλουν προς αξιοποίηση μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, όπως οι Τάσος Χατζηβασιλείου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Κατσαφάδος, Χρήστος Κέλλας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...