695
| CreativeProtagon

Αν δεν ήταν ο Μπενζεμά, θα ήταν… φυλακή

Sportscaster Sportscaster 25 Νοεμβρίου 2021, 07:15
|CreativeProtagon

Αν δεν ήταν ο Μπενζεμά, θα ήταν… φυλακή

Sportscaster Sportscaster 25 Νοεμβρίου 2021, 07:15

Πέντε ολόκληρα χρόνια «τράβηξε» η υπόθεση με το sextape του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, η οποία συγκλόνισε το γαλλικό ποδόσφαιρο. Ο επίλογος γράφτηκε σήμερα (24/11) στο Κακουργιοδικείο των Βερσαλλιών, με την καταδίκη και των πέντε κατηγορούμενων για τον εκβιασμό του 37χρονου γάλλου διεθνούς. Ανάμεσά τους και ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, που κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα εκβιασμού, αλλά «έπεσε στα μαλακά»: φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Στη Γαλλία το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι ο 34χρονος ποδοσφαιριστής «δεν αντιλήφθηκε τον εγκληματικό χαρακτήρα των πράξεών του». Εν πολλοίς, συντάχθηκε με την υπερασπιστική γραμμή: ότι ο γαλλοαλγερινός φορ επιχείρησε να… βοηθήσει τον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Να τον φέρει σε επαφή με τους εκβιαστές του, προκειμένου εκείνος να πληρώσει 150.000 ευρώ για να αποτρέψει τη μετάδοση του αμαρτωλού βίντεο, σεξουαλικού περιεχομένου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Βαλμπουενά είχε διαβεβαιώσει τους δικαστές πως ο Μπενζεμά είχε πρόθεση να τον τρομάξει, ώστε να ενδώσει στον εκβιασμό.

Ο ισχυρισμός του Μπενζεμά (που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο) θα μπορούσε να γίνει πιστευτός, αν ο «εγκέφαλος» του εκβιασμού, Καρίμ Ζενατί, δεν ήταν παιδικός φίλος του. Μαζί μεγάλωσαν, σε μία κακόφημη συνοικία του Μπρον κοντά στη Λιόν, στην οποία βασιλεύουν η φτώχεια και η εγκληματικότητα. Και είναι αχώριστοι μέχρι σήμερα. Κάθε φορά που ο Μπενεζεμά επισκέπτεται τη Λιόν, τρέχει να τον συναντήσει, για να οργανώσουν τα περιβόητα πάρτι τους, με γυναίκες, ποτά και ουσίες, σε ένα κλαμπ 30 χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Συχνά τον φιλοξενεί στα VIP του «Μπερναμπέου», και όποτε έχει μπλεξίματα με τον Νόμο, του συμπαραστέκεται με διάφορους τρόπους.

Ενοχο παρελθόν

Το 2006 ο Ζενατί καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία. Ο Μπενζεμά ήταν παρών στη δίκη, κι έπειτα τον επισκεπτόταν στη φυλακή. Μόλις αποφυλακίστηκε, τον προσέλαβε στην «Best of Benzema», την εταιρεία που εκμεταλλεύεται εμπορικά το όνομα και την εικόνα του γάλλου φορ. Το 2009, ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη, η Αστυνομία εντόπισε στο αυτοκίνητο του Ζενατί 200 κιλά κάνναβης. Λίγες μέρες νωρίτερα, οι δύο φίλοι παρακολουθούσαν πλάι πλάι, στο «Ζερλάν», την αναμέτρηση της Λιόν με τη Μαρσέιγ. Το 2015 επισκέφτηκαν, μαζί, το παλιό τους σχολείο. Ολοι στη γειτονιά γνωρίζουν ότι ο Ζενατί, με το παρατσούκλι «μαύρος», είναι ένας επικίνδυνος τύπος, όμως ο Μπενζεμά δεν διστάζει να τον χαρακτηρίζει ως τον καλύτερό του φίλο.

Οχι πως ο ίδιος ο Μπενζεμά ήταν «άγιος» στα νιάτα του. Στην ίδια συμμορία ανήκε κι αυτός. Μάλιστα, η αδελφή του έχει παντρευτεί τον αρχηγό της, που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε αδίστακτο κακοποιό. Το 2008 η σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα χάλασε, όταν ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν, σήμερα συνεργάτης του Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, ταξίδεψε στη Λιόν για να τον δει από κοντά. Οσα έμαθε για τις κακές παρέες του παίκτη, τρόμαξαν τους Καταλανούς, που έκαναν πίσω. Τον άφησαν να τον αποκτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης, ένα χρόνο αργότερα.

Στη Μαδρίτη

Η μετακόμισή του στη Μαδρίτη τον γλίτωσε από απρόβλεπτες καταστάσεις. Η δική του παραβατικότητα εξαντλήθηκε σε σεξουαλικά όργια, καβγάδες, επικίνδυνη οδήγηση στο τιμόνι των πανάκριβων αυτοκινήτων του και ερωτικές περιπέτειες που τράβηξαν το ενδιαφέρον των media, όπως αυτή με τη Ριάνα. Από την παλιοπαρέα, όμως, δεν ξέκοψε ποτέ. Ως διάσημος και πάμπλουτος, πλέον, ποδοσφαιριστής, αγόρασε σπίτι στο Μπρον για να τη συναντά σε κάθε ευκαιρία. Τι κι αν οδηγεί Λαμποργκίνι; Εμεινε πιστός στους φίλους του, με τους οποίους είχε δώσει όρκο πως θα υποστηρίζουν, ο ένας τον άλλον, σε όλη τους τη ζωή. Και στην «υπόθεση Βαλμπουενά» ήταν με το μέρος τους. Για να τσεπώσουν τα 150 χιλιάρικα και να κάνουν ένα «χουνέρι» στον βέρο Γάλλο από το Μπλανκφόρ.

Μέχρι και η Εισαγγελία τον πίστεψε. Είχε ζητήσει ακόμη μικρότερη ποινή φυλάκισης (δέκα μήνες με αναστολή). Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μπενζεμά γλίτωσε τα χειρότερα επειδή… είναι ο Μπενζεμά. Επειδή κλωτσάει (την μπάλα) υπέροχα. Επειδή η εθνική ομάδα της Γαλλίας, σέντερ-φορ σαν τον Καρίμ Μουσταφά Μπενζεμά, δεν διαθέτει άλλον. Από τη στιγμή που επέστρεψε στους «Τρικολόρ», έχει σκοράρει 9 γκολ σε 11 ματς. Πριν, καν, το δικαστήριο εκδώσει την ετυμηγορία του, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γαλλίας το είχε ξεκαθαρίσει: «Οποια κι αν είναι η απόφαση, δεν πρόκειται να επηρεάσει την παρουσία του ποδοσφαιριστή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...