261
Ολλανδικό καφενείο για τσιγαριλίκια - σύντομα και στο Βερολίνο | Shutterstock

Αμστερνταμ το Βερολίνο, από πλευράς «φούντας»

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 12:43
Ολλανδικό καφενείο για τσιγαριλίκια - σύντομα και στο Βερολίνο
|Shutterstock

Αμστερνταμ το Βερολίνο, από πλευράς «φούντας»

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 12:43

Ενα πράγμα είναι σίγουρο: με τους γερμανούς Πρασίνους στην κεντρική εξουσία, το τοπικό πολιτικό ρεπορτάζ (όπως και το διεθνές) δεν πρόκειται να πλήξει. Με το καλημέρα γνωστοποιήθηκε ότι στο συμφωνητικό που διέπει τη σύμπηξη του τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι) περιλαμβάνεται ένα σπουδαίο μέτρο για το οποίο οι οικολόγοι πάλευαν μια ζωή: απελευθερώνεται η «ψυχαγωγική χρήση» της ινδικής κάνναβης (του χασίς), όπως είχε απελευθερωθεί και η χρήση της για ιατρικούς λόγους, το 2017.

Ετσι η Γερμανία θα γίνει «ο παράδεισος της ελεύθερης χρήσης μαριχουάνας» έγραψε η Repubblica. Τα τσιγαριλίκια θα στρίβονται σε ειδικά καφενεία , τύπου Αμστερνταμ, όπου θα γίνεται και η σχετική επιμόρφωση στους πελάτες όσον αφορά τις ποικιλίες, τα χαρμάνια, την επίγευση, το «κεφάλι», κ.λπ., όπως περίπου συμβαίνει και στις λεγόμενες «οινοθήκες», δηλαδή στα κρασοπουλειά πολυτελείας. Μόλις ψηφιστεί ο νόμος το Βερολίνο θα γεμίσει από τέτοια καφενεία.

Η πολιτική λογική των Πρασίνων εδράζεται στη (θετική και καλοπροαίρετη) σκέψη ότι «η ελεγχόμενη αγορά του χασίς και θα συντρίψει τη μαύρη αγορά και θα στείλει στα κρατικά ταμεία αρκετό χρήμα για να χρηματοδοτηθούν εκστρατείες ενημέρωσης και πρόληψης». 

Μάλιστα τα έσοδα του κράτους προϋπολογίζονται σε 3,7 δισ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας σε 27.000. Παράλληλα θα παταχθεί το έγκλημα που σχετίζεται με τη ναρκομανία.

Στις ΗΠΑ, όπου το «ψυχαγωγικό χασίς» είναι νόμιμο σε 21 Πολιτείες, μία μελέτη διαπίστωσε ότι οι ληστείες μειώθηκαν σε αυτά τα μέρη κατά 26%, ενώ οι ανθρωποκτονίες και η βία κατά 11%. Και μία άλλη θετική είδηση ​​έρχεται από άλλη έκθεση που διατείνεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία να μας δείχνουν πως ο χασισοπότης γίνεται ηρωινομανής ή κοκαϊνομανής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...