190
Ο Ισαάκ Χέρτζογκ εγκαινιάζει το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Αμστερνταμ, την Κυριακή | EPA/PATRICK VAN EMST / POOL

Αμστερνταμ: Το Μουσείο Ολοκαυτώματος εγκαινίασε ο πρόεδρος του Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2024, 16:15
Ο Ισαάκ Χέρτζογκ εγκαινιάζει το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Αμστερνταμ, την Κυριακή
|EPA/PATRICK VAN EMST / POOL

Αμστερνταμ: Το Μουσείο Ολοκαυτώματος εγκαινίασε ο πρόεδρος του Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2024, 16:15

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ παρέστη την Κυριακή στα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Ολοκαυτώματος στο Άμστερνταμ.

Στην περιοχή γινόταν διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων, με τους διαδηλωτές να ζητούν την άμεση εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.

Διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί σε μια πλατεία κοντά στο μουσείο, φώναζαν συνθήματα όπως «Το ποτέ ξανά, είναι τώρα» και «Εκεχειρία τώρα», ενώ κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ που έγραφαν μεταξύ άλλων: «Εβραίοι κατά της γενοκτονίας» και «Το εγγόνι ενός επιζώντα του Ολοκαυτώματος λέει: Σταματήστε το Ολοκαύτωμα στη Γάζα».

Μέλη της οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία τοποθέτησαν πινακίδες παράκαμψης της κυκλοφορίας γύρω από το μουσείο για να κατευθύνουν τον Χέρτζογκ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού προέδρου αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Η ολλανδο-εβραϊκή αντισιωνιστική οργάνωση Erev Rave, που οργάνωσε τη διαμαρτυρία μαζί με την ολλανδο-παλαιστινιακή κοινότητα και τη Σοσιαλιστική Διεθνή, ανέφερε πως ενώ τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, δεν μπορεί να παραμείνει άπραγη, ενώ ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται.

Το μουσείο επισήμανε σε δημοσιογράφους πως είχε προσκαλέσει τον ισραηλινό πρόεδρο πριν από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου και την επακόλουθη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...