319
Η συνοικία με τα κόκκινα φώτα, εκτός από «πελάτες» για τις εργάτριες του σεξ συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες, γεγονός που ενοχλεί την δήμαρχο της πόλης | Shutterstock

Αμστερνταμ: Σχεδιάζουν πενταώροφο «ερωτικό κέντρο» αντί για την κόκκινη συνοικία

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 16:37
Η συνοικία με τα κόκκινα φώτα, εκτός από «πελάτες» για τις εργάτριες του σεξ συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες, γεγονός που ενοχλεί την δήμαρχο της πόλης
|Shutterstock

Αμστερνταμ: Σχεδιάζουν πενταώροφο «ερωτικό κέντρο» αντί για την κόκκινη συνοικία

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 16:37

Εκτός πόλης σχεδιάζουν να μεταφέρουν την περιβόητη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια, οι δημοτικές αρχές του Αμστερνταμ.

Η δήμαρχος Φάμκε Χάλσεμα έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο τα πλάνα για την κατασκευή ενός «ερωτικού κέντρου», έκτασης 5.000 τ.μ. και πέντε ορόφων, με δύο μπαρ, 100 μικρά δωμάτια και ένα στριπ κλαμπ.

Η πόλη αναζητεί εμπορικό εταίρο για την κατασκευή του κέντρου.

Τον Ιανουάριο, το συμβούλιο έδωσε τη συγκατάθεσή του για να κλείσουν πολλά από τα παράθυρα της κόκκινης συνοικίας, που βρίσκοντα στα στενά δρομάκια δίπλα στα κανάλια της ολλανδικής πρωτεύουσας.

Η δήμαρχος έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να μεταφέρει τη συνοικία, να αλλάξει την όψη του ιστορικού κέντρου της πόλης και να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των γυναικών που εργάζονται στους οίκους ανοχής.

Εννέα σημεία μελετώνται για την κατασκευή του νέου κτιρίου, το οποίο θα έχει μόνο μία είσοδο και έξοδο για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων. Μελετάται επίσης η πιθανότητα εισιτηρίου εισόδου για να αποτρέψει τα πλήθη των τουριστών.

Η Φάμκε Χάλσεμα, δήμαρχος του Αμστερνταμ, παρουσίασε τα σχέδια στο δημοτικό συμβούλιο – EPA/JEROEN JUMELET

Μιλώντας στον Guardian, η Χάλσεμα είπε: «Αν περπατήσεις στα στενά δρομάκια, βλέπεις τεράστια πλήθη από τουρίστες που στέκονται μπροστά στα παράθυρα, φωτογραφίζοντας ξένες γυναίκες, που είναι ευάλωτες και τις κοροϊδεύουν. Ως γυναίκα, δεν μπορώ να δεχτώ αυτού του είδους την ταπείνωση για καμία γυναίκα. Είναι ενάντια σε όλα τα δικαιώματα των γυναικών και στην ενδυνάμωση των εργατριών του σεξ».

Το ζήτημα που ανακύπτει είναι εάν οι ίδιες οι γυναίκες που εργάζονται στη συνοικία με τα κόκκινα φώτα συμφωνούν με τα σχέδια της δημάρχου. Σύμφωνα, πάντως, με ΜΚΟ που ιδρύθηκε από μία πρώην εργάτρια του σεξ, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι: «Πολλές γυναίκες δεν θέλουν να πάνε στο ερωτικό κέντρο, θέλουν να μείνουν στα παράθυρα στην συνοικία. Το ίδιο και πολλοί κάτοικοι. Οι εργάτριες του σεξ κατηγορούνται για φασαρίες στην περιοχή, για τις οποίες δεν ευθύνονται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...