300
Ο Πίκατσου των Pokémon καπελωμένος α λα Βαν Γκογκ | The Pokémon Company International και Van Gogh Museum Amsterdam

Αμστερνταμ: Πανικός για τα… Pokémon στο Μουσείο Βαν Γκογκ

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2023, 13:31
Ο Πίκατσου των Pokémon καπελωμένος α λα Βαν Γκογκ
|The Pokémon Company International και Van Gogh Museum Amsterdam

Αμστερνταμ: Πανικός για τα… Pokémon στο Μουσείο Βαν Γκογκ

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2023, 13:31

Αυτή που βλέπετε επάνω αριστερά ήταν μια από τις εικόνες του Pokémon που εμφανίζονταν σε ειδικές κάρτες που διένεμε το Μουσείο Βαν Γκογκ του Αμστερνταμ μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. Ομως οι υπεύθυνοι του μουσείου αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη διανομή τους, καθώς οι φαν του ιαπωνικού παιχνιδιού προκάλεσαν χάος στο κατάστημα δώρων.

«Υστερα από πρόσφατα περιστατικά κατά τα οποία μικρή ομάδα ατόμων δημιούργησε ανεπιθύμητη κατάσταση, έπρεπε να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση να μη διαθέτουμε πλέον τις ειδικές κάρτες» ανακοίνωσε η διεύθυνση. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της συνεργασίας με την Pokémon Company International για τον εορτασμό της 50ής επετείου του μουσείου.

Η έκθεση άνοιξε στις 28 Σεπτεμβρίου με στόχο να προσελκύσει νέους επισκέπτες, όμως οι υπεύθυνοι προφανώς δεν είχαν προβλέψει την τεράστια επιτυχία. Ο κόσμος κυριολεκτικά τρελάθηκε για το brand Pokémon. Οι επισκέπτες έσπρωχναν ο ένας τον άλλον, άρπαζαν περισσότερες κάρτες, σχημάτιζαν τεράστιες ουρές.

Για να αποκτήσουν το «μαγικό χαρτάκι» –πειστήριο της σύνδεσης του μεγάλου ολλανδού ζωγράφου με την ιαπωνική κουλτούρα–, όσοι είχαν εισιτήριο για την έκθεση έπρεπε να ολοκληρώσουν ένα κυνήγι θησαυρού μέσα στο μουσείο, ανάμεσα στους πίνακες.

Μαζί με την έκθεση δημιουργήθηκε και αποκλειστική σειρά εμπορευμάτων Pokémon x Van Gogh, δηλαδή τσάντες, μαριονέτες, αγαλματίδια και οτιδήποτε σχετίζεται με το δημοφιλές παιχνίδι. Το μουσείο είχε σκεφτεί να προσφέρει τις κάρτες δωρεάν στους επισκέπτες που είχαν αγοράσει ένα gadget στο βιβλιοπωλείο, όμως την πρώτη μέρα τα προϊόντα και οι κάρτες του καταστήματος εξαντλήθηκαν μέσα σε τέσσερις ώρες.

Την επομένη των εγκαινίων της έκθεσης η συλλογή βγήκε προς πώληση στον επίσημο ιστότοπο των Pokémon. Λίγα λεπτά αργότερα τα πιο δημοφιλή «χαρτάκια» είχαν ήδη εξαντληθεί, με τους ιστοτόπους ηλεκτρονικών δημοπρασιών να τρελαίνονται και με τις υψηλές τιμές. Τώρα οι φαν, για να πάρουν τις κάρτες Pokémon που προηγουμένως διετίθεντο δωρεάν, πρέπει να απευθυνθούν στο eBay. Εκεί θα τις βρουν σε τιμές μέχρι και 620 δολάρια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...