498
«Υποστηρίξτε τον σεξεργαζόμενο της γειτονιάς σας» γράφει το πλακάτ διαδηλώτριας κατά της μετακίνησης του «ερωτικού κέντρου» του Αμεστερνταμ | Zivko Trikic / Shutterstock

Αμστερνταμ: Αντίθετοι στην… εξορία των κόκκινων φαναριών οι εργαζόμενοι στο σεξ

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2023, 11:27
«Υποστηρίξτε τον σεξεργαζόμενο της γειτονιάς σας» γράφει το πλακάτ διαδηλώτριας κατά της μετακίνησης του «ερωτικού κέντρου» του Αμεστερνταμ
|Zivko Trikic / Shutterstock

Αμστερνταμ: Αντίθετοι στην… εξορία των κόκκινων φαναριών οι εργαζόμενοι στο σεξ

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2023, 11:27

Σεξεργαζόμενα άτομα στο Αμστερνταμ διαδήλωσαν εναντίον της προγραμματισμένης μεταφοράς της συνοικίας των κόκκινων φαναριών σε ένα «ερωτικό κέντρο» εκτός πόλης, σε κάτι που φαίνεται να είναι μια μάχη για την ψυχή της πόλης.

Δεκάδες άνθρωποι, όπως μεταδίδει ο Guardian, πολλοί από αυτούς φορώντας μάσκες για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, διαδήλωσαν στους δρόμους έως το δημαρχείο κρατώντας πανό που έγραφε «Αν δεν φταίνε οι εργαζόμενοι στο σεξ, τότε γιατί τιμωρούμαστε;»

Η δήμαρχος Φέμκε Χάλσεμα θέλει να ξεριζώσει τη συνοικία των κόκκινων φαναριών και να τη μεταφέρει έξω από την πόλη, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο ερωτικό κέντρο, με στόχο να απαλλάξει το Αμστερνταμ από την εικόνα του ως «πόλης της αμαρτίας», μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των τουριστών και τα ποσοστά μικροεγκληματικότητας στην περιοχή.

Η Χάλσεμα βρέθηκε αντιμέτωπη με τους κατοίκους της περιοχής που δεν θέλουν το νέο κέντρο στο κατώφλι τους, καθώς και με τα σεξεργαζόμενα άτομα που αισθάνονται ότι γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι για τους εγκληματίες και τα πλήθη που περιβάλλουν τους φωτισμένους με νέον θαλάμους τους.

Η δήμαρχος αντιτίθεται εδώ και καιρό στην αιωνόβια συνοικία των κόκκινων φαναριών, γνωστή ως Ντε Βάλεν, όπου τα σεξεργαζόμενα άτομα στέκονται στις βιτρίνες περιμένοντας πελάτες.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει δώσει τρεις πιθανές τοποθεσίες για το ερωτικό κέντρο, το οποίο θα έχει 100 δωμάτια. Μια εργαζόμενη στο σεξ, η οποία συστήθηκε ως Λούσι, απέρριψε την ιδέα ως «ένα μεγάλο σχέδιο εξευγενισμού». «Πρόκειται κυρίως για την καταπολέμηση του πλήθους στο Ντε Βάλεν, αλλά γι’ αυτό δεν φταίνε οι εργαζόμενοι στο σεξ, οπότε δεν βλέπω γιατί πρέπει να τιμωρηθούμε» είπε.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εμπλακεί στη διαμάχη, αφού προέκυψε ότι μια πιθανή τοποθεσία για το ερωτικό κέντρο ήταν κοντά στην έδρα του. Eξέφρασε την οργή του λέγοντας ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια όσων εργάζονται μέχρι αργά στο γραφείο.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ένα ψήφισμα κατά της μεταφοράς των οίκων ανοχής, ζητώντας αντ’ αυτού καλύτερο έλεγχο του πλήθους στην περιοχή και μεγαλύτερη αστυνομική επιτήρηση, ιδίως τη νύχτα.

Η Μαρίσκα Μαγιούρ, πρώην εργαζόμενη στο σεξ που τώρα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων της, δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες κατά της μετακίνησης της περιοχής διαρκούν ήδη 16 χρόνια και το δημαρχείο αλλάζει συνεχώς τους κανόνες.

«Οι Αρχές είχαν ήδη από το 2007 ένα σχέδιο για τη μείωση μέρους των οίκων ανοχής» είπε. «Τότε ήταν εξαιτίας της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων και της κακοποίησης. Τώρα πρόκειται για την καταπολέμηση του μαζικού τουρισμού».

Η μετακίνηση της συνοικίας των κόκκινων φαναριών είναι η τελευταία προσπάθεια του Αμστερνταμ να σταματήσει να ταυτίζεται με την εικόνα του ως πρωτεύουσας των πάρτι. Εχει επίσης ξεκινήσει μια εκστρατεία για να αποθαρρύνει τα ξενύχτια εργένηδων και τους μεθυσμένους τουρίστες, η οποία προκάλεσε αναστάτωση στη Βρετανία, αφού το συμβούλιο δήλωσε ότι αρχικά θα στοχεύσει στους βρετανούς άνδρες ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Η διαδήλωση της Πέμπτης προσέλκυσε και εκτός πόλης ντόπιους, οι οποίοι ίσως βρεθούν να ζουν δίπλα στο νέο ερωτικό κέντρο. Μια 42χρονη κάτοικος του νότιου Αμστερνταμ δήλωσε: «Δεν θέλουμε τον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της Ευρώπης στη γειτονιά μας. Απλά δεν το θέλουμε. Θέλουμε να τον κρατήσουμε εδώ που βρίσκεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...