274
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση της Τετάρτης | ΕΡΤ

Αμεση κάλυψη των εμβολιασμών που δεν θα γίνουν λόγω αργιών Πάσχα

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση της Τετάρτης
|ΕΡΤ

Αμεση κάλυψη των εμβολιασμών που δεν θα γίνουν λόγω αργιών Πάσχα

Στις 4 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό με ένα τριήμερο διάλειμμα, ώστε να ξεκουραστούν οι υγειονομικοί, οι οποίοι εδώ και 15 μήνες δεν έχουν σταματήσει καθόλου να εργάζονται, ούτε αργίες ούτε Κυριακές, όπως απάντησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ερώτηση του Protagon, κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση της Τετάρτης.

Διευκρινίζεται ότι τις Κυριακές δεν πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, δηλαδή πριν από τρεις μήνες. «Αυτοί οι άνθρωποι όμως δεν έχουν σταματήσει καθόλου, υπάρχει άλλος Ελληνας που εδώ και έξι μήνες δεν έχει σταματήσει καθόλου;» διερωτήθηκε ο υπουργός. «Η προσπάθεια αυτή είναι ιερή», κατέληξε ο υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, είπε παίρνοντας τον λόγο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι μέρες αυτές έχει προβλεφθεί να καλυφθούν άμεσα.

Οπως συνέχισε ο ίδιος, «όταν βγαίνει ο μήνας, ρυθμίζουμε τη δυναμικότητα του συστήματος ανάλογα με τα εμβόλια. Αν έχουμε τον Μάιο 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς να κάνουμε, θα τους διαιρέσουμε με τις μέρες που πρέπει να γίνουν. Αρα, τη μία ημέρα του Απριλίου που δεν θα γίνουν εμβόλια την έχουμε ήδη καλύψει, καθώς τις προηγούμενες ημέρες αυξήσαμε τη δυναμικότητα και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Τις δύο ημέρες του Μαΐου, οι εμβολιασμοί θα απορριφθούν τις πρώτες ημέρες του ίδιου μήνα».

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι γνωρίζουμε ακόμα και τις αργίες που υπάρχουν τον Ιούνιο, άρα ο σχεδιασμός δεν θα αλλάξει την τελευταία στιγμή και δεν επηρεάσει τον εμβολιασμό στη χώρα μας.

Μέχρι τις 10 το βράδυ και Κυριακές

Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα και θα γίνονται μέχρι τις 10 το βράδυ, και τις Κυριακές, όπως συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μάλιστα, ανέφερε ότι στις 5 Μαΐου ξεκινούν και οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...