231
Ο καθηγητής Τζανάκης στη συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ | Youtube/ ΣΚΑΪ

Αμείλικτοι οι αριθμοί: «Μπορεί να έχουμε σταθερά ακόμη και 40 με 45 νεκρούς την ημέρα»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 10:18
Ο καθηγητής Τζανάκης στη συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Αμείλικτοι οι αριθμοί: «Μπορεί να έχουμε σταθερά ακόμη και 40 με 45 νεκρούς την ημέρα»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 10:18

«Κάθε 1.000 κρούματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς στην ημερήσια θνησιμότητα», προειδοποίησε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να σταθεροποιηθούν στους 40 με 45. Αν και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι θάνατοι ασθενών με Covid-19 έφθασαν τους 54 (από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.682).

Τα νούμερα είναι αμείλικτα, παρατήρησε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι από εδώ και πέρα, μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουμε επιπλέον 3.000 νεκρούς λόγω Covid-19.

Ο καθηγητής στάθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του.

Προτάσσοντας τη σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα.

Οσον αφορά εξάλλου τις παρελάσεις, υποστήριξε ότι δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα, αν γίνουν οργανωμένα. Το ζήτημα ωστόσο, σημείωσε, είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μη γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες, τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα», προειδοποίησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...