274
|

Αλόννησος: Αμοιβή 18.000 ευρώ σε όποιον βοηθήσει να βρεθούν οι δολοφόνοι του «Κωστή»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 17:11

Αλόννησος: Αμοιβή 18.000 ευρώ σε όποιον βοηθήσει να βρεθούν οι δολοφόνοι του «Κωστή»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 17:11

Η ιστορία συγκλόνισε, όχι μόνο τη μικρή κοινωνία της Αλοννήσου, αλλά και όλη τη χώρα: ο «Κωστής», η αγαπημένη φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, που είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο νεκρός· είχε κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο…

Ποιος ασυνείδητος έκανε ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα; Τι του έφταιξε η αθώα αυτή φώκια;

Η MOm – Monachus monachus, εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, από την αρχή ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι, καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Συγκέντρωσε μέσα σε λίγες ημέρες ένα διόλου ευτελές ποσό με το οποίο κατ’ ουσίαν «επικήρυξε» τον δράστη ή τους δράστες: 18.000 ευρώ για όποιον προσφέρει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του «Κωστή».

Σε ανάρτησή της την Τρίτη στο Facebook, η οργάνωση ανέφερε:

H MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας προσφέρει χρηματική αμοιβή ύψους 18.000 ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των υπευθύνων για τη θανάτωση της φώκιας «Κωστής». Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε για αυτόν τον σκοπό μετά την ευγενική προσφορά του Ιδρύματος THALASSA (10.000 ευρώ), των Αττικών Εκδόσεων και της περιοδικής έκδοσης The TOC (5.000 ευρώ), αλλά και υποστηρικτών της MOm (3.000 ευρώ).

Οι πολίτες που διαθέτουν πληροφορίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκάλυψη της ταυτότητας του/των δράστη/δραστών μπορούν να επικοινωνήσουν και με τα γραφεία της MOm (τηλ. 2105222888) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας στο https://www.mom.gr/epikoinwnia

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...