569
H Αναλένα Μπέρμποκ στο Λίβερπουλ: «Δεν θα περπατήσεις ποτέ μόνος, αυτό θα είναι και το σύνθημα της γερμανικής προεδρίας στους G7» είπε | Jon Super/Pool via REUTERS

Αναλένα Μπέρμποκ: Από τον Λένον στον… Κλοπ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 09:45
H Αναλένα Μπέρμποκ στο Λίβερπουλ: «Δεν θα περπατήσεις ποτέ μόνος, αυτό θα είναι και το σύνθημα της γερμανικής προεδρίας στους G7» είπε
|Jon Super/Pool via REUTERS

Αναλένα Μπέρμποκ: Από τον Λένον στον… Κλοπ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 09:45

Οι υπουργοί Εξωτερικών της καθαυτό Δύσης (δηλαδή των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας) συναντήθηκαν στο πλαίσιο των G7 και συζήτησαν το Ουκρανικό (και ορισμένες πλευρές του Κινεζικού). Το ανακοινωθέν τους αποτύπωσε, μάλλον καθαρά και ξάστερα, την απροθυμία των χωρών τους να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία για το χατίρι της Ουκρανίας – πρόκειται για αποστασιοποίηση που εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες, έδρα και στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Ωστόσο οι G7 προειδοποίησαν το Κρεμλίνο ότι θα υπάρξουν «τεράστιες συνέπειες» αν διατάξει εισβολή στο ουκρανικό έδαφος και, παράλληλα, υπέδειξαν τη διπλωματική οδό ως κατάλληλη για την εξεύρεση κάποιας λύσης. Μέχρις εδώ, καμία έκπληξη δεν επεφύλασσε η σύνοδος του Λίβερπουλ.

Τα περίεργα άρχισαν όταν ο Γιοσιμάσα Χαγιάσι, υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, κάθισε στο πιάνο και έβαλε τα χέρια του στο κλαβιέ του οργάνου.

Ο πιανίστας-υπουργός Γιοσιμάσα Χαγιάσι περιδιαβαίνει στους χώρους του «Μουσείου των Beatles» | Christopher Furlong/Pool via REUTERS

Ο Πάολο Βαλεντίνο, ανταποκριτής της Corriere della Sera στο Βερολίνο, μετέδωσε χαριτωμένο παρασκήνιο από την υπουργική συνάντηση που έγινε στο «Μουσείο των Beatles», στην άλλοτε βιομηχανική πόλη του αγγλικού Βορρά. Ετσι μάθαμε ότι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου: α) η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας είχε την έμπνευση να οργανώσει το μίτινγκ στο εν λόγω μουσείο, β) ο Χαγιάσι είναι καλός πιανίστας, αφού έπαιξε το «Imagine» του Τζον Λένον αλάνθαστα, γ) η νέα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, έχει καλό λαρύγγι.

Πανηγύρια στους G7: ο ο Γιοσιμάσα Χαγιάσι, υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, είναι πράγματι πιανιστικό ταλέντο | Christopher Furlong/Pool via REUTERS

Η «πράσινη» επικεφαλής της γερμανικής  διπλωματίας ενθουσιάστηκε όταν ο ιάπων συνάδελφός της σηκώθηκε από το τραπέζι και κάθισε στο πιάνο του Λένον (τυγχάνει να είναι αυθεντικό). Οι πρώτες νότες τής έφτιαξαν το κέφι, έτσι πλησίασε και αυτή και τραγούδησε μαζί με τον Χαγιάσι – και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν η μόνη που το διέπραξε, αφού ελλείψει ακριβοδίκαιου ακροατηρίου σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί Εξωτερικών των G7 έσπευσαν να δοκιμάσουν τις τραγουδιστικές ικανότητές τους. Ο Βαλεντίνο έγραψε ότι δεν είναι εύκολο πράγμα να περνάς από τον πασιφισμό και τις φαντασιώσεις του Λένον στο Ουρανικό ή στο Ιρανικό, στην πεζότητα των σφαιρών επιρροής κ.λπ., όμως αυτό έγινε εκεί στο Λίβερπουλ.

Και δεν σταμάτησε η Μπέρμποκ στο «Imagine».

Την επομένη, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι η ιδέα της παγκόσμιας συνεργασίας προς εξεύρεση λύσεων σε διάφορα προβλήματα γεωπολιτικής δεν ταιριάζει γάντι μόνο με το χίπικης λογικής τραγουδάκι του Λένον, αλλά και με τον ύμνο της τοπικής ομάδας που αγωνίζεται στην Premier League, της Λίβερπουλ. Τώρα πώς μία «πράσινη» μεταχειρίστηκε με τέτοιον τρόπο τους «κόκκινους», αυτός ας μείνει εις τας δέλτους εν είδει προβλήματος για τους ρέκτες ιστορικούς. Εμείς μπορούμε μόνο να σημειώσουμε ότι η Μπέρμποκ ήθελε να τονίσει πως τα στιχάκια του τραγουδιού των φιλάθλων της Λίβερπουλ «Δεν θα βαδίζεις ποτέ μόνος» («You’ll Never Walk Alone») είναι το δεύτερο γάντι που βρήκε στο Λίβερπουλ να ταιριάζει με την πρόταση των G7.

Επίσης, μπορούμε να θυμίσουμε ότι η Γερμανία θα αναλάβει την προεδρία στους G7 με τη νέα χρονιά, όπως και το γεγονός ότι η Λίβερπουλ έχει προπονητή έναν Γερμανό, τον Γιούργκεν Κλοπ. «Δεν θα περπατήσεις ποτέ μόνος, αυτό θα είναι και το σύνθημα της γερμανικής προεδρίας στους G7» είπε η Μπέρμποκ. «Μπορούμε να διαμορφώσουμε τον κόσμο μόνο μαζί και όχι μόνοι»… Κατόπιν αυτών, όποιος θέλει συγκινείται, όποιος θέλει ανατριχιάζει κιόλας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...