193
Σχολική αίθουσα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου εισέβαλαν ένοπλοι | Reuters

Αλλη μία μαζική αιχμαλωσία στη Νιγηρία: Ενοπλοι απήγαγαν 317 μαθήτριες!

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 20:58
Σχολική αίθουσα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου εισέβαλαν ένοπλοι
|Reuters

Αλλη μία μαζική αιχμαλωσία στη Νιγηρία: Ενοπλοι απήγαγαν 317 μαθήτριες!

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 20:58

Αγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν την Παρασκευή 317 μαθήτριες από σχολείο της πόλης Ζανγκέμπε της βορειοδυτικής Νιγηρίας.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ένοπλοι έφθασαν αργά τη νύχτα στο Κυβερνητικό Δευτεροβάθμιο Σχολείο Επιστημών με οχήματα, πυροβολώντας στον αέρα. Φόρτωσαν στα οχήματα τις κοπέλες, ενώ κάποιες τις πήραν μαζί τους πεζή.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι ένοπλοι ήταν πάνω από 100, ενώ κάποιοι φορούσαν στολές των σωμάτων ασφαλείας.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό, μέσα σε λίγες ημέρες στην περιοχή. Την περασμένη εβδομάδα ένοπολοι είχαν απαγάγει πάνω από 40 άτομα -μαθητές και ενήλικους – από σχολείο αρρένων.

Οι απαγωγές από σχολεία τείνουν να γίνουν ενδημικές στις βόρειες περιφέρειες της πιο πολυάνθρωπης χώρας της Αφρικής, όπου η ασφάλεια έχει καταρρεύσει και οι ένοπλοι μαχητές έχουν αυξηθεί.

Η αύξηση των απαγωγών τροφοδοτείται εν μέρει από τα μεγάλα ποσά που πληρώνει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για τα παιδιά, επισήμαναν στο Reuters αξιωματούχοι που ζητούν να μην κατονομασtούν. Από την πλευρά της η κυβέρνηση αρνείται πως καταβάλει λύτρα.

Σε απαγωγές από σχολεία επιδίδονταν άλλοτε μόνο στη νοτιοανατολική Νιγηρία οι ισλαμιστικές οργανώσεις Μπόκο Χαράμ και Ισλαμικό Κράτος στην Επαρχία Δυτικής Αφρικής, όμως την τακτική αυτή έχουν πλέον υιοθετήσει και άλλοι μαχητές και συμμορίες στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...