153
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος | IntimeNews

Αλιβιζάτος: Να μη βλέπουν ασθενείς όσοι γιατροί δεν εμβολιάζονται

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 14:43
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος
|IntimeNews

Αλιβιζάτος: Να μη βλέπουν ασθενείς όσοι γιατροί δεν εμβολιάζονται

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 14:43

Την άποψη ότι κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να εμβολιαστεί, εάν αρνείται για σοβαρούς λόγους συνείδησης, εξέφρασε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 103,3, ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι ακόμα και ένας γιατρός μπορεί να απαλλαγεί από αυτή την υποχρέωση, ωστόσο, όπως είπε, «το κράτος οφείλει να απαγορεύσει στον συγκεκριμένο γιατρό, που δεν έχει εμβολιαστεί, να βλέπει ασθενείς και να τον εντάξει σε άλλη υπηρεσία, χωρίς να υπάρχει επαφή με ασθενείς».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι επειδή οι γιατροί είναι λειτουργοί, δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούν να βλέπουν ασθενείς, εάν δεν εμβολιαστούν.

Ερωτηθείς για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Αλιβιζάτος επεσήμανε πως τα οφέλη από αυτό είναι πολύ περισσότερα από τις πιθανές βλάβες.

Αναφερόμενος σε παραδείγματα, ο καθηγητής τόνισε ότι αν κάποιος διαθέτει το εν λόγω πιστοποιητικό, δεν θα υπόκειται σε ελέγχους σε αεροδρόμια και σύνορα και θα ταξιδεύει πιο εύκολα κ.λπ. «Αν δεν εμβολιαστείς, θα πρέπει να ξέρεις τις συνέπειές σου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...