317
Φωτογραφία Αρχείου | Shutterstock

Αλγερία: Δύο νεκροί από πυρά της ακτοφυλακής όταν πέρασαν στα ύδατα της χώρας με τζετ-σκι

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 15:14
Φωτογραφία Αρχείου
|Shutterstock

Αλγερία: Δύο νεκροί από πυρά της ακτοφυλακής όταν πέρασαν στα ύδατα της χώρας με τζετ-σκι

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 15:14

Δύο παραθεριστές που έκαναν τζετ σκι στο Μαρόκο φέρεται να έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αλγερινής ακτοφυλακής, όταν πέρασαν τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μπιλάλ Κισί και ο Αμπντελαλί Μεσουέ, αμφότεροι διπλοί υπήκοοι Γαλλίας-Μαρόκου, δέχθηκαν πυρά αφού πήραν λάθος στροφή έξω από το παραλιακό θέρετρο Σαϊντά στο βορειοανατολικό άκρο του Μαρόκου, ανέφερε ο μαροκινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Le360, επικαλούμενος μάρτυρα όπως μεταφέρει ο Guardian.

Eνας τρίτος άνδρας, ο Σμαίλ Σναμπέ, επίσης Γάλλος-Μαροκινός, συνελήφθη από την αλγερινή ακτοφυλακή και εμφανίστηκε ενώπιον εισαγγελέα την Τετάρτη, ανέφερε η Le360.

Την Τρίτη υπήρχαν τέσσερις άνδρες στην ομάδα, οι οποίοι επέβαιναν όλοι σε τζετ σκι.

«Χαθήκαμε, αλλά συνεχίσαμε μέχρι που βρεθήκαμε στην Αλγερία», ανέφερε ο Μοχάμεντ Κισί, επιζών και αδελφός του Μπιλάλ Κισί, σύμφωνα με τον μαροκινό ιστότοπο Al Omk. «Καταλάβαμε ότι βρισκόμασταν στην Αλγερία επειδή μια μαύρη αλγερινή λέμβος ήρθε προς το μέρος μας» και «μας πυροβόλησαν», είπε.

«Δόξα τω Θεώ δεν χτυπήθηκα, αλλά σκότωσαν τον αδελφό μου και τον φίλο μου. Συνέλαβαν τον άλλο μου φίλο», πρόσθεσε. «Πέντε σφαίρες χτύπησαν τον αδελφό μου και τον φίλο μου. Ο άλλος φίλος μου χτυπήθηκε από μια σφαίρα», ανέφερε ο Κισί.

«Χαθήκαμε και μείναμε από καύσιμα», εξήγησε, προσθέτοντας ότι τον περισυνέλεξε το μαροκινό ναυτικό που τον πήγε πίσω στο Σαϊντά.

Ο Μπιλάλ Κίσι, 29 ετών, είχε δύο μικρές κόρες, ανέφεραν μαροκινά μέσα ενημέρωσης. Κηδεύτηκε στο Μαρόκο την Πέμπτη.

Το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο της αυξημένης έντασης μεταξύ Αλγερίας και Μαρόκου, που επιδεινώνεται από τον ανταγωνισμό τους για την αμφισβητούμενη περιοχή της Δυτικής Σαχάρας.

Τα σύνορα μεταξύ των βορειοαφρικανικών κρατών είναι κλειστά από το 1994 και το Αλγέρι διέκοψε τους δεσμούς με το Ραμπάτ το 2021, αφού κατηγόρησε τον γείτονά του για «εχθρικές πράξεις», κατηγορία που το Μαρόκο χαρακτήρισε «εντελώς αδικαιολόγητη».

Οταν ρωτήθηκε σχετικά με τον αναφερόμενο πυροβολισμό των τζετ-σκιέρ την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος της μαροκινής κυβέρνησης, Μουσταφά Μπαϊτάς, αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για «θέμα της δικαιοσύνης».

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την αλγερινή πλευρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...