892
| © European Union

Αλέξης Γεωργούλης: Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες – Η δήλωση των δικηγόρων του

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 21:24
|© European Union

Αλέξης Γεωργούλης: Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες – Η δήλωση των δικηγόρων του

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 21:24

Ο Αλέξης Γεωργούλης «αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση», δήλωσαν οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή την Τρίτη, ένα 24ωρο αφότου έγινε ευρέως γνωστό το αίτημα των βελγικών Αρχών προς την Ευρωβουλή για την άρση της ασυλίας του, το οποίο ήρθε σε συνέχεια σε βάρος του καταγγελίας για τα αδικήματα του βιασμού και της σωματικής βλάβης.

Ο γνωστός ηθοποιός υποστήριξε, επίσης, μέσω των δικηγόρων του πάντα, ότι ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή τη Μεγάλη Παρασκευή και ότι «δεν είχε καμία απολύτως γνώση» για την παραπάνω καταγγελία.

Μεταξύ άλλων δηλώνει, ακόμη, ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά».

Η δήλωση των συνηγόρων του

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των δικηγόρων του κ. Γεωργούλη έχει ως εξής:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τη Δευτέρα τον ευρωβουλευτή και γνωστό ηθοποιό «σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχε για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», όπως ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Στην πρώτη του δήλωση για την υπόθεση ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, που πραγματοποιείται «μάλλον όχι τυχαία λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές» και «για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια».

Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή δεν επιθυμεί να επηρεάσει «τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα», όπως είπε, υπέβαλε (και) ο ίδιος την την παραίτησή του από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της λήψης του αιτήματος για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή από τις αρμόδιες Aρχές του Βελγίου ενώπιων της Ολομέλειας της Ευρωβουλής από την πρόεδρο του Σώματος Ρομπέρτα Μετσόλα.

Την Τρίτη η –εμφανώς αμήχανη– Κουμουνδούρου έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τον ανεξάρτητο, πλέον, ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα του. Την ίδια ώρα ορισμένα στελέχη του κόμματος καταδίκαζαν την «έμφυλη βία», ενώ άλλα αναφέρονταν στις γνωστές προ ετών «φήμες» για τον κ. Γεωργούλη (περισσότερα εδώ): ήταν εν ολίγοις ένα κοινό μυστικό, για το οποίο ο κ. Τσίπρας μάλλον κάνει τώρα τον ανήξερο.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «δυσάρεστη έκπληξη» και έστειλε το μήνυμα ότι το κόμμα του στέκεται στο πλευρό των θυμάτων, όχι των θυτών.

«Υπήρξε μια καταγγελία για τον ευρωβουλευτή Γιωργούλη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από την δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά σε ό,τι μας αφορά, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, με έμφυλη βία, με σεξουαλική βία (λέμε): Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα όχι με τους θύτες», διεμήνυσε (περισσότερα εδώ).

«Κατήγγειλα βιασμό και σωματική βλάβη από τον Γεωργούλη»

Σημειώνεται πως η καταγγέλουσα επέλεξε να αποκαλύψει την ταυτότητά της, αφότου αυτή είχε γίνει γνωστή μέσα από ανώνυμους λογαριασμούς στα social media και έναν αυξανόμενο αριθμό ΜΜΕ στη συνέχεια.

«Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων», υπογράμμισε στη σχετική ανάρτησή της (ολόκληρη εδώ) η Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρος και εργαζόμενη στην Κομισιόν, σε μια σαφή αιχμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι η Ελένη Χρονοπούλου είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο είχε επίσης καταγγείλει την Κουμουνδούρου για τη διαρροή.

Περαιτέρω, η κυρία Χρονοπούλου προσδιόρισε το περιεχόμενο αλλά και το χρόνο κατά της καταγγελίας της σε βάρος του κ. Γεωργούλη, δίνοντας τέλος στις διάφορες εκδοχές που είδαν το φως της δημοσιότητας προηγουμένως.

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης», ήταν τα ακριβή λόγια της ίδιας.

«Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...