441
Ο Αλεκ Μπάλντουιν μετά το δυστήχημα | Jim Weber/@thenewmexican

Αλεκ Μπάλντουιν: «Δεν υπάρχουν λόγια για το σοκ» του θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 22:53
Ο Αλεκ Μπάλντουιν μετά το δυστήχημα
|Jim Weber/@thenewmexican

Αλεκ Μπάλντουιν: «Δεν υπάρχουν λόγια για το σοκ» του θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 22:53

Ο Αλεκ Μπάλντουιν, λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν κατά το οποίο πέθανε από τα ίδια του τα χέρια η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας του Χαλίνα Χάτσινς, όταν την πυροβόλησε στα γυρίσματα ταινίας γουέστερν στο Νέο Μεξικό, δηλώνει σοκαρισμένος και στο πλευρό της οικογένειας του θύματος, πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Αρχές για όσα συνέβησαν.

Οι φωτογραφίες του ηθοποιού στο ράντσο και έξω από το γραφείο του σερίφη δείχνουν έναν άνθρωπο σε απόγνωση για όσα συνέβησαν, συντετριμμένο για το δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής της ταλαντούχου διευθύντριας φωτογραφίας. Αλλά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα: ποιος έκανε το μοιραίο λάθος, πώς συνέβη να βρεθεί το όπλο στα χέρια του Μπάλντουιν, γιατί δεν έγιναν έλεγχοι;

«Δεν έχω λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό δυστύχημα όπου σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς» έγραψε στο Twitter ο 68χρονος σταρ.

«Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα για το πώς μπορεί να συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγο (της Χάτσινς) για να του προσφέρω υποστήριξη, στον ίδιο και την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Rust, Τζόελ Σόουζα, 48 ετών, επίσης τραυματίστηκε αλλά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο θάνατος της Χάτσινς οφειλόταν σε «ατύχημα» με ένα όπλο που θα έπρεπε να ήταν γεμάτο με άσφαιρα. Η έρευνα συνεχίζεται και μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί διώξεις, διευκρίνισε το γραφείο του σερίφη.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πάντως ότι το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε η Χάτσινς περιείχε μία μοναδική πραγματική σφαίρα, όπως τουλάχιστον ανέφερε σωματείο του Χόλιγουντ (IATSE) σε υπόμνημα προς τα μέλη του.

Ο Μπάλντουιν κλήθηκε να δώσει κατάθεση στην αστυνομία και αποχώρησε αμέσως μετά, χωρίς να του ασκηθεί δίωξη και χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Οι λεπτομέρειες για το πώς συνέβη η τραγωδία στο Νέο Μεξικό είναι ακόμη ασαφείς. Κατά τον Guardian το περιστατικό συνέβη στις 1:50μμ της Πέμπτης όταν σε μια σκηνή (ή πρόβα σκηνής) πυροβόλησε με έναν όπλο το οποίο νόμιζε ότι ήταν ψεύτικο.

Αν και τα όπλα συχνά είναι πραγματικά, όπως σημειώνει το BBC, τα άσφαιρα που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα αν τα δεχτεί κανένας από μικρή απόσταση.

Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας «The Crow». Το όπλο είχε φορτωθεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε ότι ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44, μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που ελευθερώθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...