268
Σταθερά πάνω από τις 4,5 μονάδες, αλλά με μικρή μείωση της ψαλίδας, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του κυβερνώντος κόμματος | ΙΝΤΙΜΕnews

Alco: Στο 4,7% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 10:08
Σταθερά πάνω από τις 4,5 μονάδες, αλλά με μικρή μείωση της ψαλίδας, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του κυβερνώντος κόμματος
|ΙΝΤΙΜΕnews

Alco: Στο 4,7% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 10:08

Στις 4,7 μονάδες (από 4,9 μονάδες τον Φεβρουάριο του 2018, στην αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρείας) διαμοφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 11-16 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων (μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων), για λογαριασμό του Νews 24/7.

Συγκεκριμένα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 21,4% (ακριβώς το ίδιο με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 16,7%, δηλαδή «τσιμπάει» 0,2% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Επονται η Χρυσή Αυγή με 6%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,4% και ΚΚΕ με 5,3%, ενώ κάτω από το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή κινούνται τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Ενωσης Κεντρώων, της Λαϊκής Ενότητας  και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά της απροσδιόριστης ψήφου.
ereuna10

Μοιρασμένες είναι οι θετικές και οι αρνητικές απαντήσεις στο ερώτημα αν θα ήταν καλό για τη χώρα να γίνουν πρόωρες εκλογές εντός του 2018, καθώς σε ποσοστό 49% οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η διενέργεια εκλογών θα αποβεί επιζήμια, ενώ σε ποσοστό 33% θεωρούν αναγκαία την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και σε ποσοστό 18% δηλώνουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

dimΑνάμεσα στα ευρήματα της έρευνας της Alco ξεχωρίζουν οι απαντήσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, όπου σε ποσοστό 50% οι πολίτες θεωρούν ότι τα ελληνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται καλύτερα από μία κοινά αποδεκτή λύση και όχι από το ισχύον καθεστώς (32%). Ενας στους δύο επίσης, αναγνωρίζει ότι η εν εξελίξει διαπραγμάτευση δεν μπορεί να οδηγήσει σε όνομα του γειτονικού κράτους χωρίς τη λέξη «Μακεδονία».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...