263
Ο Αλ Πατσίνο στο «Σέρπικο» | Produzion De Laurentiis

Αλ Πατσίνο: «Θα μας λείψει ο Μίκης, θα τον θυμόμαστε για πάντα»

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 22:49
Ο Αλ Πατσίνο στο «Σέρπικο»
|Produzion De Laurentiis

Αλ Πατσίνο: «Θα μας λείψει ο Μίκης, θα τον θυμόμαστε για πάντα»

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 22:49

Το «Σέρπικο», η ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ, είναι ταυτισμένο με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Οπως και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Αλ Πατσίνο, σε έναν από τους πρώτους μεγάλους ρόλους της καριέρας του.

Με αφορμή τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ο Αλ Πατσίνο μίλησε αποκλειστικά στο Mega για το πώς ήλθε σε επαφή με τη μουσική της ταινίας, αλλά και για την κληρονομιά του μουσικοσυνθέτη.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική του για την ταινία. Ήταν στο γραφείο του παραγωγού στο Μανχάταν στον δέκατο έκτο όροφο, με θέα τον νυχτερινό ουρανό φωτισμένο και εκείνος έπαιζε το μουσικό θέμα της ταινίας. Φυσικά, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η σκηνή, όταν άκουσα για τον θάνατό του», είπε ο αστέρας του Χόλιγουντ στο Mega.

«Και ήξερα, όταν άκουσα τη μουσική του εκείνο το βράδυ… στην πραγματικότητα είπα “το ‘χει, έχει την ταινία…το ‘πιασε… ουάου”. Αυτή είναι η ανάμνηση μου! Όπως βέβαια και η μουσική για τον Ζορμπά καθώς και για άλλα μουσικά θέματα ταινιών που έγραψε στην καριέρα του. Τι χάρισμα… Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε για πάντα!», πρόσθεσε.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή ενός αδιάφθορου αμερικανού αστυνομικού, του Φράνκ Σέρπικο.

Αν και ο σκηνοθέτης Σίντνεϊ Λιούμετ επέμενε ότι η ταινία θα μπορούσε να σταθεί χωρίς μουσική, επικράτησε η γνώμη του παραγωγού, του μεγάλου Ντίνο Ντε Λαουρέντις. Ετσι το «Σέρπικο» όχι μόνο έχει τη μουσική του Θεοδωράκη, αλλά μεγάλωσε και κατά 14 λεπτά. Ο Λιούμετ χρειάστηκε έπειτα να πείσει τον Θεοδωράκη – και τελικά το κατάφερε.

Η μουσική επένδυση βασίζεται στη μελωδία του τραγουδιού «Δρόμοι παλιοί» σε στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News