154
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο το 2019 | ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου στο Ground Zero

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 21:24
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο το 2019
|ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου στο Ground Zero

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 21:24

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ξενάγηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο «Σημείο Μηδέν» και στον Άγιο Νικόλαο στον Μανχάταν, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να παραστεί την προγραμματισμένη ξενάγηση από τον Ελπιδοφόρο στο Ground Zero, το σημείο όπου είχαν κατεδαφιστεί οι δίδυμοι πύργοι, το 2021, μαζί με την ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Επισήμως ως αιτία της αναβολής προβάλλεται η προσθήκη στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal. Ωστόσο, η αναβολή από πολλούς ερμηνεύεται ως έμπρακτη ένδειξη της δυσαρέσκειας της κυβέρνησης για την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», παρουσία του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε χαρακτηριστικά πως «μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...