245
|

Ακυρώνεται η Διεθνής Eκθεση της Γενεύης λόγω κορονοϊού

Γιάννης Κωνσταντόπουλος Γιάννης Κωνσταντόπουλος 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:02

Ακυρώνεται η Διεθνής Eκθεση της Γενεύης λόγω κορονοϊού

Γιάννης Κωνσταντόπουλος Γιάννης Κωνσταντόπουλος 28 Φεβρουαρίου 2020, 15:02

Ο κορονοϊός αυτή τη φορά χτύπησε και το σημαντικότερο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου, τη Γενεύη. Οι διοργανωτές είχαν να ζυγίσουν μεταξύ της ασφάλειας του κοινού και τους κόστους από την ακύρωση της Εκθεσης.

Ως ένα προληπτικό μέτρο καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Διεθνής Εκθεση ακυρώθηκε από την ελβετική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Μετά την ακύρωση της έκθεσης Watches & Wonders και του εντυπωσιακού The Ice, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, 29 Φεβρουαρίου, στο St. Moritz, η Διεθνής Εκθεση Γενεύης θα μείνει με κλειστές τις πύλες της.

Το κόστος είναι μεγάλο. Επικοινωνιακά, εμπορικά αλλά και ως σύνολο προετοιμασιών και λανσαρισμάτων τα οποία είχαν οργανωθεί επί μήνες. Αναμένονταν 150 ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρεμιέρες και περισσότερα από 900 αυτοκίνητα στα πολυτελή περίπτερα.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν πολλές συζητήσεις και έντονος προβληματισμός πριν την τελική απόφαση με συνεχείς ενημερώσεις. Μέχρι που σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της Εκθεσης, λήφθηκε η τελική απόφαση.

Η ελβετική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την ιδιάζουσα κατάσταση για τη χώρα και απαγόρευσε οποιαδήποτε σημαντική εκδήλωση με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες. Αν επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο δεν θα δείτε ακόμη την επίσημη ενημέρωση. Συνεχίζει να εμφανίζει στην αρχική σελίδα τις προγενέστερες πληροφορίες.

Πολλοί εκθέτες είχαν ήδη ακυρώσει τη συμμετοχή τους στη σημαντικότερη έκθεση αυτοκινήτων στον κόσμο, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη Palexpo από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου. Πέρυσι, περίπου 600.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την παράσταση. Αυτό είναι και το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου που λαμβάνει χώρα όσο γράφονται αυτές οι γραμμές:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...