214
| INTIMEnews

Αξιολόγηση: Nέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 09:57
|INTIMEnews

Αξιολόγηση: Nέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 09:57

Με νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, στις 11:30, συνεχίζουν οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών τις κινητοποιήσεις τους κατά του θεσμού της αξιολόγησης.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο, από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να πάνε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Εφετείο Αθηνών.

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία θα είναι η πρέπουσα απάντηση στην αντιεκπαιδευτική, προκλητική και ανιστόρητη κυβερνητική πολιτική, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το  Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκπαιδευτικοί μας με τους αγώνες τους για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης δίνουν σε όλη την κοινωνία μαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τις διαδοχικές προσφυγές της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στη Δικαιοσύνη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «καταφεύγει στην τρομοκρατία, τις δικαστικές απαγορεύσεις και την αστυνομική βία» επειδή «τα τεράστια ποσοστά συμμετοχής την έχουν πανικοβάλει και ενώνουν τη μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης».

Η υπουργός Παιδείας «μάς θυμίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργούν, αρκεί η απεργία τους “να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων”», προσθέτει σε ειρωνικό τόνο το Τμήμα Παιδείας και κλιμακώνοντας την επίθεσή του στη Νίκη Κεραμέως χαρακτηρίζει τη δήλωση της «ακραία προκλητική και αντιδημοκρατική», «αντάξια μιας υπουργού μιας κυβέρνησης-θερμοκήπιο ακροδεξιών αντιλήψεων και πρακτικών»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...