320
Η Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσεξ, φωτογραφημένη τον Ιούνιο στο Λονδίνο. Η Αμερικανίδα δέχεται ανησυχητικά πολλά ρατσιστικά σχόλια | GettyImages

«Ακροδεξιοί ρατσιστές απειλούν τη ζωή της Μέγκαν Μαρκλ»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2022, 20:41
Η Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσεξ, φωτογραφημένη τον Ιούνιο στο Λονδίνο. Η Αμερικανίδα δέχεται ανησυχητικά πολλά ρατσιστικά σχόλια
|GettyImages

«Ακροδεξιοί ρατσιστές απειλούν τη ζωή της Μέγκαν Μαρκλ»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2022, 20:41

Ενας ασιατικής καταγωγής απόστρατος αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ ονόματι Νιλ Μπάσου, ο οποίος διετέλεσε και επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της, όπως έγραψε η Corriere della Sera, δήλωσε ότι η σύζυγος του δούκα του Σάσεξ, Χάρι, γιού του Καρόλου Γ’ της Αγγλίας, η Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ, έχει μπει στο στόχαστρο ακροδεξιών στο Νησί.

Το θέμα ανέδειξε το μιλανέζικο Μέσο επειδή «το ζεύγος δεν έχει φρουρά αφότου εγκατέλειψε τα βασιλικά αξιώματά του» και συνεπώς «τίθεται θέμα προστασίας του». Ο Μπάσου χαρακτήρισε τις απειλές κατά της ζωής της Μαρκλ «γνήσιες και αξιόπιστες».

Ο Μπάσου αποστατεύθηκε έπειτα από ευδόκιμη υπηρεσία 30 ετών, ενώ ηγήθηκε της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιαρντ μεταξύ 2018 και 2021. Με δεδομένη την επμπειρία του, είπε ότι η βρετανική αστυνομία είχε συστήσει ομάδες που ερευνούσαν τις απειλές κατά της Μαρκλ. «Ηταν αηδιαστικές ορισμένες, και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί για αυτό» εξήγησε ο Μπάσου, προσθέτοντας ότι υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις όπου ο κίνδυνος ήταν πραγματικός.

Η Μέγκαν έχει γίνει στόχος κατακλυσμού ρατσιστικών επιθέσεων «για την αφροαμερικανική καταγωγή της» έγραψε η Corriere, «και πριν από τρία χρόνια, δύο νεοναζιστές ηλικίας 18 και 19 ετών, φυλακίστηκαν επειδή ευχήθηκαν τον θάνατο του Χάρι ως ‘‘προδότη της φυλής’’, διότι παντρεύτηκε μαύρη γυναίκα – αυτοί οι δύο νεαροί καταδικάστηκαν για εγκλήματα τρομοκρατίας». Επίσης, ότι «το 2018, προτού καν παντρευτούν, επιστολή που περιείχε σκόνη, δήθεν άνθρακα, και συνοδευόταν από προσβλητικά μηνύματα, είχε σταλεί στο παλάτι τού St James».

Ο Μπάσου, με την ευκαιρία, είπε και ότι ο ίδιος «εδώ και χρόνια» μιλάει δημοσίως «για την απειλή της ακροδεξιάς τρομοκρατίας στη Βρετανία». Σύμφωνα με την Corriere, οι δηλώσεις του Μπάσου θα ανοίξουν πάλι το ζήτημα της προστασίας των δούκων του Σάσεξ. «Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν δηλώσει ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς στο σπίτι τους, ειδικά μετά την ανάκληση της αστυνομικής συνοδείας τους. Μάλιστα, ο Χάρι άσκησε νομική αγωγή κατά του υπουργείου Εσωτερικών για να ανακτήσει τη δημόσια προστασία που του αφαιρέθηκε όταν αποποιήθηκε τον βασιλικό ρόλο του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...