393
To δίκτυο των Hells Angels είναι εξαπλωμένο σε όλον τον κόσμο – ήταν ανέκαθεν παραβατικοί, όμως τώρα κατηγορούνται και για συνεργασία με το Ιράν | Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

Ακόμη και οι Hell’s Angels εκτελούν εντολές των μουλάδων;

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2024, 11:19
To δίκτυο των Hells Angels είναι εξαπλωμένο σε όλον τον κόσμο – ήταν ανέκαθεν παραβατικοί, όμως τώρα κατηγορούνται και για συνεργασία με το Ιράν
|Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

Ακόμη και οι Hell’s Angels εκτελούν εντολές των μουλάδων;

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2024, 11:19

Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας ανακάλυψαν ότι ένας ιρανός έμπορος ναρκωτικών έγινε πράκτορας του Ιράν με αποστολή δολοφονίες αντιφρονούντων στο εξωτερικό και με εκτελεστικά όργανα τους γνωστούς από τις ταινίες του Χόλιγουντ αμερικανούς μοτοσικλετιστές Hells Angels. Οι μουλάδες δεν ήθελαν να φαίνεται το δολοφονικό χέρι τους σε αυτήν την ιστορία που μοιάζει με θρίλερ, έγραψε η Repubblica.

Οι Ιρανοί διαμαρτυρήθηκαν για τα καταγγελθέντα, τα οποία χαρακτήρισαν «εντελώς αβάσιμες κατηγορίες», όμως οι αμερικανοί και οι βρετανοί κατάσκοποι που ανέδειξαν το θέμα μέσω των μεγάλων Δυτικών media επιμένουν ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Κεντρικό πρόσωπο του «θρίλερ» είναι κάποιος Νάτζι Σαρίφι Ζιντάστι, με ψευδώνυμο «Big guy» («Μεγάλος»), κάτοικος Τεχεράνης – αυτός είναι ο έμπορος ναρκωτικών.

Οι Αμερικανοβρετανοί τού χρεώνουν ότι πήρε τη δουλειά που του προσέφεραν οι Φρουροί της Επανάστασης με αντάλλαγμα την πλήρη ατιμωρησία του για το εμπόριο ναρκωτικών και για άλλα εγκήματα. Και ότι την πρακτορική δράση του εξάπλωσε στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στα Εμιράτα και στην Τουρκία, χώρες στις οποίες ζουν ιρανοί αντιφρονούντες.

Ο Ζιντάστι, λένε, προσέλαβε τον Ντάμιον Ράιαν, έναν από τους επικεφαλής των Hells Angels του παραρτήματος Καναδά, με σκοπό να σκοτώσει δύο Ιρανούς που είχαν λάβει πολιτικό άσυλο. Ο Ράιαν ανέθεσε τους δύο φόνους σε άλλο μέλος της συμμορίας του, σε κάποιον Ανταμ Πίρσον, με την εντολή να προκαλέσει μεγάλη αιματοχυσία ώστε να δοθεί το κατάλληλο μήνυμα εκεί που πρέπει. Ο Πίρσον χάρηκε, διότι θα αποκεφάλιζε!

Ολες οι οδηγίες του Ζιντάστι στους συνεργούς του εστάλησαν με κρυπτογραφημένους κωδικούς σε ψηφιακές πλατφόρμες στο σκοτεινό web. Ομως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ τους ανακάλυψαν. Στη φυλακή κατέληξαν δύο από τους συμμορίτες, ενώ ο εντολοδότης τους εξακολουθεί να είναι ασφαλής στην Τεχεράνη.

Στον ιρανό εγκληματία οι Αμερικανοβρετανοί χρεώνουν την οργάνωση της απαγωγής του ιρανού ακτιβιστή Τζασμίντ Σαρμάντ, στην Τουρκία το 2020, τη δολοφονία του Αχμαντ Νολά Νίσι, στη Χάγη το 2017, και την απαγωγή και τη δολοφονία του αντιφρονούντα δημοσιογράφου Ρουχολάχ το 2020. Ο τελευταίος είχε ξεκινήσει εκστρατεία στα social media κατά του καθεστώτος των μουλάδων.

Ειδικά οι Βρετανοί κατηγόρησαν το Ιράν ότι προσπαθεί να οργανώσει τη δολοφονία δύο παρουσιαστών του Iran International, ενός αντιπολιτευόμενου τηλεοπτικού δικτύου που εκπέμπει από το Λονδίνο, χρησιμοποιώντας παρόμοιες μεθόδους. Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι από τις αρχές του 2022 μια ειδική μονάδα των Φρουρών της Επανάστασης, η Μονάδα 840, είναι υπεύθυνη για 15 συνωμοσίες εκφοβισμού ή δολοφονίας αντιφρονούντων που ζουν στο Νησί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...