209
Ο λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ την Παρασκευή | ERT/WebTV

Ακόμη 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού – Ανήλθαν σε 495 συνολικά

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 18:13
Ο λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ την Παρασκευή
|ERT/WebTV

Ακόμη 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού – Ανήλθαν σε 495 συνολικά

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 18:13

Ακόμη 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε την Παρασκευή ο λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτή την ώρα 90 ασθενείς παραμένουν σε νοσηλεία, εκ των οποίων οι 20 είναι πλέον διασωληνωμένοι.

Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων τα 84 είναι απροσδιόριστης προέλευσης.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τρεις θάνατοι, δύο στην Κοζάνη και ένας στην Αθήνα.

Τρεις νεκροί σε 24 ώρες

Ενας 87χρονος είναι το έβδομο θύμα του κορονοϊού. Ο άνδρας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου κατέληξε και ο 9ος άνδρας αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Το όγδοο θύμα είναι άνδρας 80 ετών που κατέληξε το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος επίσης σε σοβαρή κατάσταση.

Ο κ. Τσιόδρας παρακάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους εκτός της οικίας τους αυτό το Σαββατοκύριακο. Εξήγησε ότι τα κρούσματα που βλέπουμε τώρα είναι από την δραστηριότητά που υπήρχε πριν από ένα δεκαήμερο. Και είπε ότι θα έχουμε μια πλήρη εικόνα για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα θα έχουμε σε δύο εβδομάδες.

«Θα είναι καλή αυτή η εικόνα αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες και μείνουμε σπίτι» υποσχέθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...