212
Ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υπεύθυνο για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα | Protagon

Ακόμη 11 νέα περιστατικά κορονοϊού – 84 συνολικά στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 16:59
Ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υπεύθυνο για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα
|Protagon

Ακόμη 11 νέα περιστατικά κορονοϊού – 84 συνολικά στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 16:59

Συνολικά 84 άτομα, 81 εκ των οποίων είναι Ελληνες και 3 ξένοι, είναι τα καταγεγραμμένα περιστατικά του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά την ανακοίνωση ακόμη 11 ατόμων τη Δευτέρα.

Οι 47 από αυτούς είναι μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας στους Αγίους Τόπους.

Οι 27 από αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και οι 57 παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι τους. Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος, στην Πάτρα βρίσκεται ο 66χρονος, που είναι και το μόνο περιστατικό που έχει βαριά συμπτώματα.

Για τέσσερα κρούσματα δεν έχει τεκμηριωθεί η συσχέτισή τους με άλλο κρούσμα.

«Ο στόχος μας είναι η μείωση της διασποράς στην κοινότητα, ώστε να καθυστερήσουμε το κύμα», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στους επόμενους δύο μήνες, καθώς αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων.

«Αποφεύγουμε τα ταξίδια, αν δεν είναι απαραίτητο», είπε ο ίδιος για τις ομάδες ατόμων που έχουν προβλήματα υγείας και άτομα μεγάλης ηλικίας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε παράκληση σε όλους όσοι «έχουν συμπτώματα γρίπης και σε άτομα μεγάλης ηλικίας να παραμείνουν στο σπίτι τους», ως προληπτικό μέτρο εξάπλωσης του ιού.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για ακόμα μία φορά για τήρηση των κανόνων υγιεινής σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, αναφέροντας το παράδειγμα των δημοτικών συμβουλίων, ενώ είπε ότι ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...