369
Ο Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή «Newsroom» του ΣΚΑΪ | ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Αισιοδοξία Πλεύρη ότι δεν θα χρειαστούν μέτρα το φθινόπωρο – Τι θα γίνει στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2022, 11:39
Ο Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή «Newsroom» του ΣΚΑΪ
|ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Αισιοδοξία Πλεύρη ότι δεν θα χρειαστούν μέτρα το φθινόπωρο – Τι θα γίνει στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2022, 11:39

Την εκτίμησή του ότι το φθινόπωρο δεν θα υπάρξει ανάγκη επιβολής μέτρων για την πανδημία και αν αυτά χρειαστούν, θα είναι ήπια, εξέφρασε την Τετάρτη o υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Εχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, μεταλλάξεις και τα αντι-ιικά φάρμακα. Το πλήρες αυτό μείγμα μάς κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού», τόνισε ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Newsroom»

Ο ίδιος εξήγησε, ωστόσο, ότι υπάρχει ετοιμότητα για το ενδεχόμενο επαναφοράς κάποιων μέτρων, αν και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται να είναι μέτρα «ήπιου χαρακτήρα».

«Είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε μέτρα, αν υπάρξει διαφορετική δυναμική. Περιμένουμε νέα κύματα το φθινόπωρο. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι ήπιας μορφής. Να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις για χρήση της μάσκας και ειδικά να απευθυνόμαστε στον ευάλωτο πληθυσμό, γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ενα θέμα είναι τα σχολεία που πρόκειται να ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου. Για το θέμα –τα σχολεία έκλεισαν τον Ιούνιο χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας– μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος είπε ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να υπάρχει καθολική χρήση της μάσκας: «Στις ΗΠΑ, το CDC ανοίγει τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο, παρά μόνο στις περιοχές όπου υπάρχει υψηλό φορτίο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει κι εδώ. Αν κάποια περιοχή εμφανίσει πάρα πολλά κρούσματα, χρήσιμο θα ήταν να επανέλθει η μάσκα. Από την άλλη, την καθολική χρήση μάσκας, αν τα επιδημιολογικά μέτρα το επιτρέπουν, δεν τη θεωρώ απαραίτητη», εξήγησε ο καθηγητής.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός έκανε έκκληση για εμβολιασμό, καθώς τόνισε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

Oσο για τα επικαιροποιημένα εμβόλια, είπε ότι η Moderna και η Pfizer διαθέτουν εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών για την Ομικρον και ακόμα πιο επικαιροποιημένα εμβόλια για τις υπομεταλλάξεις Ομικρον4-5. «Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τα εμβόλια εντός του έτους», τόνισε ο κ. Πλεύρης. Για το αν θα χορηγηθούν σε διευρυμένες ομάδες πληθυσμού, εξήγησε ότι θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις του ECDC, της EMA και της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τέλος, ανέφερε ότι η χώρα μας έχει παραλάβει 2.300 δόσεις εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στις 23 Αυγούστου για τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...