188
Η Αίγυπτος φιλοξενεί ένα είδος σκορπιού που είναι από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο | Shutterstock

Αίγυπτος: Σκορπιοί κέντρισαν πάνω από 500 ανθρώπους – τρεις νεκροί

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 13:25
Η Αίγυπτος φιλοξενεί ένα είδος σκορπιού που είναι από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο
|Shutterstock

Αίγυπτος: Σκορπιοί κέντρισαν πάνω από 500 ανθρώπους – τρεις νεκροί

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 13:25

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες σε μια νότια επαρχία της Αιγύπτου προκάλεσαν τρεις θανάτους και περισσότερους από 500 τραυματίες από… κέντρισμα σκορπιών.

Οπως ανέφερε o Guardian, η χαλαζόπτωση και η καταιγίδα στην περιοχή κοντά στον ποταμό Νείλο την Παρασκευή ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με αποτέλεσμα οι σκορπιοί να ξεβράζονται συνεχώς στους δρόμους, ενώ «ενόχληση» παρατηρήθηκε και από τα φίδια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, επιπλέον δόσεις αντιδότου έχουν διατεθεί σε ιατρικά κέντρα χωριών κοντά σε βουνά και ερήμους.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους και κατεστραμμένα σπίτια, οχήματα και γεωργικές καλλιέργειες.

Τα σχολικά μαθήματα διακόπηκαν, ενώ αναφέρθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές. Η ναυσιπλοΐα στον Νείλο διακόπηκε επίσης και οι δρόμοι έκλεισαν κατά τη διάρκεια των καταιγίδων την Παρασκευή.

Οι γιατροί σταμάτησαν τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εκατοντάδες περιστατικά κεντρισμάτων.

Οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν μέρη με πολλά δέντρα.

Η Αίγυπτος φιλοξενεί ένα είδος σκορπιού που είναι από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο και ονομάζεται «Androctonus crassicauda». Το δηλητήριο ενός τέτοιου σκορπιού μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο σε λιγότερο από μία ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...