167
Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή | REUTERS/Costas Baltas

Αγωνία για τη φάλαινα που ξεβράστηκε στον Αλιμο

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 19:06
Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή
|REUTERS/Costas Baltas

Αγωνία για τη φάλαινα που ξεβράστηκε στον Αλιμο

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 19:06

Πολύ σοβαρή κρίνεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης και των πρώτων αιματολογικών εξετάσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, η κατάσταση της υγείας της νεαρής φάλαινας που ξεβράστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στα αβαθή της παραλίας του Αλίμου.

Πρόκειται για έναν νεαρό ζιφιό (Ziphius cavirostris), ένα κητώδες μέσου μεγέθους, με εμφάνιση που θυμίζει μεγάλο δελφίνι και μήκος που φθάνει έως και τα 6 μέτρα.

Από την λεπτομερή κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα.

Εγινε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων. Από τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία.

Οπως έγινε γνωστό, αναμένονται τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξειδικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το ζώο παρακολουθείται στενά, ενώ οι αιματολογικές καθώς και οι βιοχημικές εξετάσεις θα επαναληφθούν απόψε το βράδυ και το πρωί του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News