500
Οι αγωγές του Αλέξη Τσίπρα κατά των δύο δημοσιογράφων επιδόθηκαν την Τρίτη | SOOC

Aγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο – Κουρτάκη για το εξοχικό στο Σούνιο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 12:09
Οι αγωγές του Αλέξη Τσίπρα κατά των δύο δημοσιογράφων επιδόθηκαν την Τρίτη
|SOOC

Aγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο – Κουρτάκη για το εξοχικό στο Σούνιο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 12:09

Με αγωγές κατά του Γιώργου Παπαχρήστου («Τα ΝΕΑ») και του Γιάννη Κουρτάκη («Παραπολιτικά) επέλεξε τελικά να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων (εδώ) για το θέμα του εξοχικού του στο Σούνιο.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο αγωγές επιδόθηκαν την Τρίτη, καθώς, όπως υπογραμμίζεται, «αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε να ανακαλέσουν τα ψεύδη και συκοφαντίες τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο, αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια».

«Αντίθετα», επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, «συνέχισαν με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη –όπως τη χαρακτηρίζουν– και “επιτελικώς” συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του Αλέξη Τσίπρα».

Ετσι, όπως κάνουν γνωστό, «τηρώντας τη δημόσια δέσμευσή του και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχωρεί στο επόμενο στάδιο, που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση των δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής του, την οποία οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους, παράνομα και υπαίτια προκάλεσαν με τις αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις κι αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, διά του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά».

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι με το εξώδικό του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να του επιδικάσει «ποσό αντίστοιχου ύψους με αυτό που ανέφεραν στις συκοφαντίες τους οι δύο δημοσιογράφοι ότι στοίχισε η ανακαίνιση της ενοικιαζόμενης κατοικίας (εδώ). Ποσό το οποίο θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της ενημέρωσης».

Δικηγόροι του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν οι Γιάννης Μαντζουράνης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Πρώτη αντίδραση Κουρτάκη

«Πριν από λίγο μού επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζητά 1 εκατ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο», ήταν το δηκτικό σχόλιο που επεφύλαξε στην πρώτη του αντίδραση ο Γιάννης Κουρτάκης.

«Πάντως ούτε στο βιογραφικό δεν λέει την αλήθεια ο Τσίπρας. Στην πρώτη παράγραφο, διαβάζω στην αγωγή του ότι είναι βουλευτής από το 2012. Υποθέτω ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα που είχε εκλεγεί το 2009. Αυτά παθαίνει κανείς όταν βρίσκει τσάμπα δικηγόρο», σχολίασε ειρωνικά σε ανάρτησή του (εδώ) ο εκδότης – δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών», παραθέτοντας τα έγγραφα της αγωγής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ag1
ag2
ag3
Γ. Παπαχρήστος: Με αγωγές και εκβιασμούς δεν πείθει κανέναν

Ο κ. Τσίπρας απαιτεί 1 εκατ. ευρώ με αφορμή όσα είπα και έγραψα, για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνει, αλλά με εκβιασμούς, απειλές, εκφοβισμούς και αγωγές δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία, παρατήρησε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...