Αρνητική ήταν η απάντηση που έλαβαν οι αγρότες κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όσον αφορά την προαναγγελθείσα κατά τα άλλα πρόθεσή τους να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.
Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με τους εκπροσώπους των αγροτών να μεταφέρουν το αίτημα να κατέβουν την ερχόμενη Τρίτη με τα τρακτέρ τους στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τούς εξήγησε ότι δεν μπορεί να συναινέσει σε κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να έρθουν για το συλλαλητήριό τους με ΙΧ ή λεωφορεία.
Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, οι αγρότες εμφανίζονται αμετακίνητοι στην απόφασή τους να κατεβάσουν περί τα 150 με 200 τρακτέρ, ενώ ως σημείο συνάντησης για την μηχανοκίνητη πορεία έχει οριστεί το μπλόκο της Αλαμάνας.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών δήμου Αλεξάνδρειας (Ημαθία) Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του από Λάρισα, Καρδίτσα, Λαμία κ.α. συμμετείχε στη σύσκεψη, επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός τούς διεμήνυσε ότι μπορούν να μεταβούν στην Αθήνα και να διαδηλώσουν αλλά όχι με τα τρακτέρ.
«Εμείς, από την πλευρά μας, αναφέραμε ότι τα τρακτέρ είναι το εργαλείο της δουλειάς μας και σημειώσαμε ότι σε όλη την Ευρώπη οι διαδηλώσεις και διεκδικήσεις των συναδέλφων μας γίνονται με τα εργαλεία τους, δηλαδή τα τρακτέρ τους», είπε ο κ. Διαμαντόπουλος για να συμπληρώσει:
«τΤώρα περιμένουμε το νέο τηλεφώνημα από τον υπουργό, να μας μεταφέρει την τελική απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημά μας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα κατέβουμε με τα τρακτέρ μας, τα οποία αναμένονται σε 200 με 300».
Νωρίτερα οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς (από μισή μέχρι δύο ώρες) σε διάφορα κομβικά σημεία της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, αλλά και σε πολύωρους -κυρίως στα τελωνεία των περιοχών τους,
Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι στο μπλόκο Μουδανιών είχαν προαναγγείλει το κλείσιμο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από τις επτά το βράδυ και για δύο ώρες, ενώ στο Νησέλι Ημαθίας θα γινόταν αντίστοιχη δράση από τις έξι το απόγευμα. Παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ και σε όλα τα υπόλοιπα αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε κεντρική και δυτική Μακεδονία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης και παράλληλα γίνονται συζητήσεις και διαβουλεύσεις με τις κατά τόπου Αστυνομικές Διευθύνσεις, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή φόρμουλα ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση στους δρόμους.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News